Αφρίκα για Συρία: Αυτός είναι ο πόλεμος που δεν είπαμε ΟΧΙ;

Η συνέντευξη του «υπουργού ενέργειας» στον «Φιλελεύθερο» και οι δηλώσεις του για το φυσικό αέριο, οι υπερβολικά υψηλές απολαβές των «δημοσίων» υπαλλήλων από τις υπερωρίες, η καραμπόλα που σημειώθηκε στον δρόμο Χαμίτ Μάντρες- Μια Μηλιά, η απάντηση του προέδρου του συνδέσμου γονέων του θρησκευτικού λυκείου στις επικρίσεις που δέχεται το σχολείο, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε υπό ανέγερση ξενοδοχειακή μονάδα στη Βοκολίδα, ο θάνατος 26χρονης εργαζομένης σε καμπαρέ, αλλά και η κατάσταση στη Συρία με τις χιλιάδες νεκρά και τραυματισμένα παιδιά, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους

πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.



Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Αυτός είναι ο πόλεμος που δεν είπαμε ΟΧΙ;», αναφέρεται στις εκατοντάδες νεκρά και τραυματισμένα παιδιά στη Συρία και δημοσιεύει φωτογραφίες τραυματισμένων παιδιών και γράφει «εικόνες στη συνείδηση της ανθρωπότητας τα παιδιά της Συρίας». Αναφορά γίνεται και στον περίεργο ξαφνικό θάνατο 26χρονης αλλοδαπής, ενώ εργαζόταν σε καμπαρέ στον κατεχόμενο Γερόλακο. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Θα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες για το φυσικό αέριο», αναδημοσιεύει τη συνέντευξη του «υπουργού ενέργειας και οικονομίας» Οζντίλ Ναμί από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου, είπε ότι η διαχείριση του φυσικού αερίου πρέπει να είναι από κοινού με τους Τουρκοκύπριους. Γράφει αλλού ότι σε καραμπόλα στον δρόμο Μιας Μηλιάς – Χαμίτ Μάντρες τραυματίστηκαν σοβαρά δύο πρόσωπα. Αναφέρει, ακόμα, ότι στάχτη έγινε αυτοκίνητο στον δρόμο Τρικώμου- Καρπασίας, λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αν δεν το κάνει το κράτος θα υπάρξουν αιρέσεις», αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του προέδρου του συνδέσμου γονέων του θρησκευτικού λυκείου Χαλά Σουλτάν, Χικμέτ Καϊνάρτσα, σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται το σχολείο μετά και τις καταγγελίες εναντίον καθηγητών. Ο κ. Καϊνάρτσα είπε ότι πρέπει το ίδιο το «κράτος» να αναλάβει τη θρησκευτική παιδεία και να αποτρέψει την αύξηση αιρέσεων. Γράφει αλλού ότι στάχτη έγινε αποθήκη σε υπό ανέγερση ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Βοκολίδα. Αλλού αναφέρεται σε καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον δρόμο Μιας Μηλιάς – Χαμίτ Μάντρες, κατά την οποία τραυματίστηκαν σοβαρά δύο πρόσωπα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κλείδωσε το σύστημα για τη γεωργική ασφάλιση», γράφει ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κατεχόμενα και των περικοπών στον «προϋπολογισμό», δεν υπάρχουν από το 2016 λεφτά στο ταμείο γεωργικής ασφάλισης για αποζημιώσεις των γεωργών. Αλλού αναφέρεται στη μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατεχόμενη Βοκολίδα σε υπό κατασκευή ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ πιστεύεται ότι πρόκειται για εμπρησμό. Αναφέρεται ακόμα στον θάνατο 26χρονης Ουκρανής, η οποία εργαζόταν σε καμπαρέ στον κατεχόμενο Γερόλακκο. Η νεαρή έχασε τη ζωή της ενώ δούλευε και η «αστυνομία» αναζητεί τον πελάτη που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μαζί της.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «3 χιλιάδες το τίμημα λόγω υπερωριών», αναφέρεται σε οικονομικά στοιχεία του «κρατικού» προϋπολογισμού και γράφει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το 2017 καταβλήθηκαν πέραν των 120 εκατ. τουρκικών λιρών (περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ) για υπερωρίες στους «δημοσίους» υπαλλήλους. Γράφει, ακόμα, ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο «διευθυντής» της τροχαίας Χουσεΐν Καντίρ Τσετέ αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την αύξηση των τροχαίων παραβάσεων, αλλά και στην ανησυχητική αύξηση στα θανατηφόρα δυστυχήματα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του «δημάρχου» κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρματζί σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «τοπική αυτοδιοίκηση» και τη σημασία της μείωσης του αριθμού των «δήμων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα