Η Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα! (vid)

Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ προσθέτει νέες διαστάσεις στην «ταυτοτητά» μας. Ελληνοκυπριακή συν ευρωπαϊκή! Έτσι, εντασσόμενοι στην ευρωπαϊκή οικογένεια, προσθέτουμε νέα στοιχεία στην κυπριακή μας «ταυτότητα», όπως ακριβώς κάνουν και οι άλλοι λαοί που ανήκουν στην ΕΕ. Είναι Ισπανοί και Ευρωπαίοι, Δανοί και Ευρωπαίοι! Με αυτή την «ταυτότητα», και πάντα με την δική μας θέληση, ανήκουμε στην ΕΕ. Με την ψήφο μας ενώνουμε τις τύχες μας μαζί

με άλλους λαούς για να επιτύχουμε κοινούς, συμφωνημένους στόχους.

Έτσι πετύχαμε να έχουμε κοινό νόμισμα, πετύχαμε να έχουμε κοινές πολιτικές για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων, την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων, κοινά προγράμματα στον χώρο της εκπαίδευσης που φέρνουν την νέα γενιά των Ευρωπαίων πιο κοντά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ευρωεκλογές. Αυτή τη φορά ψηφίζω!

Είναι γι’ αυτούς τους λόγους που η καθαρή πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα λειτουργίας της ΕΕ και την στηρίζει με την ελεύθερη βούλησή του. Γι’ αυτό, σχεδόν 450 εκ. Ευρωπαίοι πολίτες, έχουν το δικαίωμα, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, να λάβουν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες στις 26 Μαΐου. Μια απόφαση που συνδέεται με την πίστη της μεγάλης πλειοψηφίας ότι θέλουμε το μέλλον μας «να είναι ανάμεσα στ’ αστέρια», αυτά τα δώδεκα σύμβολα πάνω στη σημαία της ΕΕ!

Η ψήφος δεν είναι το τέλος του δρόμου. Αντίθετα: η ψήφος ενισχύει τις προοπτικές όσων θα έρθουν με την πάροδο του χρόνου. Διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα ζωής για τον καθένα, για την κάθε οικογένεια, για τον κάθε τόπο, τελικά διεκδικούμε περισσότερα για όλους μέσα σε μιαν ολοένα και καλύτερη ΕΕ!

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, οι «27» στην Σύνοδο του Σίμπιου της Ρουμανίας εξέδωσαν διακήρυξη στις 9 Μαΐου 2019, την ημέρα των γενεθλίων της ΕΕ. Διακήρυξαν ότι «η σημερινή Ένωση είναι ισχυρότερη από αυτή του χθες και θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε τη δύναμή της για αύριο. Αυτή είναι η δέσμευσή μας για τις μελλοντικές γενιές. Αυτό είναι το πνεύμα του Σίμπιου και μιας νέας Ένωσης των 27 που είναι έτοιμη να αγκαλιάσει το μέλλον της ενωμένη».

Αυτές οι πολιτικές φιλοδοξίες είναι απαραίτητες για κάθε πολιτική οντότητα που θέλει να έχει όραμα, στρατηγική, στόχους. Όλα αυτά στην ΕΕ, έχουν την πιο χειροπιαστή τους διάσταση: τη συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου!

Ψηφίζουμε για την Ευρώπη που θέλουμε!

Αυτή τη φορά πάμε στην κάλπη. Με τη βεβαιότητα ότι αξίζει να στηρίξουμε εμάς, την οικογένειά μας, την Κύπρο, όλη την ΕΕ!

Keywords
Τυχαία Θέματα