Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων συμμετείχε στη δενδροφύτευση στην Επταγώνεια

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων συμμετείχε με ομάδα εθελοντών από τα μέλη της, με επικεφαλής τον Προέδρό της, Δρα Πέτρο Καρεκλά, στην πρώτη δενδροφύτευση που διοργάνωσε το Τμήμα Δασών το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, στις πληγείσες από τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού Κοινότητες της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι Κατεχόμενοι Δήμοι Κυθρέας, Ακανθούς, Καραβά, Κερύνειας, Λύσης, Λευκονοίκου και Λαπήθου, είχαν επιδώσει στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρα Κώστα Καδή στις 20.9.2021

επιταγή ύψους €5.000 ως εισφορά των Κατεχόμενων Δήμων για να αξιοποιηθεί μέσω δράσεων του Τμήματος Δασών για αναζωογόνηση των πληγεισών περιοχών.

Το ποσό αυτό, σημειώνεται, αξιοποιήθηκε για την αγορά και συντήρηση πέραν των 250 δενδρυλλίων, τα οποία θα ξαναδώσουν χρώμα και ζωή στο νεκρό σήμερα τοπίο.

Την έναρξη της δενδροφύτευσης χαιρέτισαν ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, παρουσία και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου, εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κράτους σε όλους τους χορηγούς και εθελοντές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Οι εθελοντές της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων σ’ αυτή την εξόρμηση φύτεψαν περίπου 150 δενδρύλλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα