Η «επιστροφή» των πράσινων χελώνων στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι προσπάθειες για την προστασία των χελωνών που απειλούνται με εξαφάνιση στην Κύπρο έχουν απoφέρει αποτελέσματα, αναφέρει η ιστοσελίδα itv, τονίζοντας πως ο αριθμός των ερπετών έχει τριπλασιαστεί στο διάστημα των 40 χρόνων.

«Η συντήρηση άρχισε το 1978 σε μια παραλία στη Μεσόγειο, με τον πληθυσμό της πράσινης χελώνας να καταστρέφεται από το κυνήγι. Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν μόνο 300 φωλιές που βρέθηκαν στην παραλία - σήμερα ο αριθμός τους είναι περίπου 1.100.

lang="en">The remarkable comeback of endangered turtles in the Mediterranean https://t.co/i5pIoGpuJ4 pic.twitter.com/FvF7b3oKTW

ITV News (@itvnews) August 16, 2018

Οι νέες χελώνες βοηθιούνται από την άμμο και προστατεύονται από τους θηρευτές όπως οι αλεπούδες. Παίρνουν τον δρόμο τους για τον ωκεανό, όπου ζουν τη ζωή τους, πριν επιστρέψουν μετά από είκοσι έως τριάντα χρόνια αργότερα για να βάλουν τα δικά τους αυγά.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δεινή κατάσταση των χελωνών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας διατήρησης. Η Μυρούλα Χατζιχριστοφόρου, βιολόγος της θάλασσας και επικεφαλής του προγράμματος δήλωσε: "Νομίζω ότι ο λαός είναι πολύ ευαίσθητος στις χελώνες τώρα.

"Ακόμα και οι συνηθισμένοι, βρίσκουν στην παραλία ένα μωρό τυχαία εκεί ή μια πληγωμένη χελώνα, καλούν το τμήμα αλιείας και μας τηλεφωνούν και έχουμε το κέντρο διάσωσης στο Μενεού και υπάρχει ευαισθησία τώρα προς το έργο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Κύπρο ΒΙΝΤΕΟ,kypro vinteo