Η επιστημονική προσέγγιση για Lockdown: "Μέτρα δια νόμου, όχι δια εκκλήσεων"

Την ανάγκη για επιβολή Lockdown προτού να είναι αργά, επεσήμαναν από το στούντιο του ΣΙΓΜΑ δυο επιστήμονες. Ο δρ Καραγιάννης και ο δρ Αγαθαγγέλου τόνισαν ότι πρέπει να υπακούσουμε διά νόμου και όχι διά εκκλήσεων, για να μην θρηνήσουμε νεκρούς.

Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε σαφείς: έχουμε ποσοστά μη αμφισβητούμενα. Έχουμε 287.00 περιπτώσεις ανά το παγκόσμιο. Αν

μελετήσει κανείς αυτή την γραφική παράσταση, που δραματικά εξελίσσεται, αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι δραστικά που πρέπει να επιβληθούν διά νόμου και όχι δια εκκλήσεων, είπε. 

Να σημειωθεί ότι ο δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου από το βράδυ της Παρασκευής 20/3 επιχειρηματολόγησε από το στούντιο του ΣΙΓΜΑ για την ανάγκη επιβολής ολικού Lockdown

«Καλούμε όλους, Πρόεδρο, κοινωνία και επιστήμονες να αρθούν στο ύψος περιστάσεων. Η δική μας συμπεριφορά θα σώσει ζωές», είπε ο δρ Αγαθαγγέλου.
Από πλευράς του, ο δρ Καραγιάννης, είπε ότι «εδώ και μέρες λέω ότι πρέπει να εφαρμόσουμε ευλαβικά τα μέτρα και να περιοριστούμε στα σπίτια μας. Δεν είναι ανάγκη να «περιχαρίζουμε» στα σουπερμάρκετ, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε μετάδοση ιού αν δεν εφαρμόσουμε μέτρα. Βλέπω ότι από την έκθεση στον ιό μέχρι την επαφή είναι λιγότερο από μια βδομάδα. Αυτό δεν μας δίνει χρόνο προετοιμασίας. Δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

«Έχουμε δυο απροσδιόριστα περιστατικά. Εδώ θα πρέπει να αποφύγουμε κι άλλα τέτοια. Αν έχουμε πολλαπλά τέτοια θα έχουμε πολλές εστίες και αδύνατο να ελέγξουμε.

Αν αρχίσουμε να βλέπουμε διπλασιασμό κρουσμάτων, τότε ναι πρέπει να λάβουμε μέτρα», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα