Η επιλογή της ΑΕΚ και οι στόχοι του Φραν Σολ

Συνέντευξη στην Deporpress παραχώρησε το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, Φραν Σολ. Ο Ισπανός επιθετικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην ομάδα της Λάρνακας. 

Αναλυτικά:

«Επικοινώνησε μαζί μου ο τεχνικός διευθυντής, ο οποίος μου τηλεφώνησε. Το συμβόλαιό μου με τη Δυναμό Κιέβου τελείωνε, αφού από τη στιγμή που απέμενε ένας χρόνος, θα μπορούσα να προσφύγω στη ΦΙΦΑ

για να φύγω από την Ουκρανία, μιας και δίνει αυτό το δικαίωμα στους ξένους παίκτες. Έτσι συμφωνήσαμε πως θα υπέγραφα για τα επόμενα τρία χρόνια. Έχω μία καλή σχέση με τον τεχνικό διευθυντή».

Για το τι τον έπεισε για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ:

«Αυτό που μ’ έπεισε είναι πως είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα και παρότι φαίνεται πως είναι μακριά από τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν καλές ομάδες, η ΑΕΚ συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το πρότζεκτ είναι όμορφο. Επίσης, υπάρχουν συμπαίκτες μου σε προηγούμενές μου ομάδες, όπως ο Άνχελ Γκαρσία, με τον οποίο έχουμε καλή σχέση. Έτσι αποφάσισα να έρθω σε αυτή την ομάδα».

Για το ανεπίσημό του ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Δεν πήγε πολύ καλά γιατί ήταν το πρώτο μας παιχνίδι, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει δώσει πέντε ή έξι παιχνίδια. Είχαν περισσότερο χρόνο να δουλέψουν και φάνηκε στη διάρκεια και στο ρυθμό που είχαν».

Για τους στόχους του τη φετινή σεζόν:

«Θέλω να σκοράρω πολλά γκολ που θα βοηθήσουν την ομάδα να προκριθεί στους ομίλους στο Κόνφερενς Λιγκ και να παίξω εκεί, που είναι το πιο όμορφο πράγμα».

Για το αν νιώθει πίεση μετά από ένα δύσκολο χρόνο στη Μάλαγα έτσι ώστε να αποδείξει ότι είναι καλός παίκτης:

«Ναι, σίγουρα. Η πίεση πάντα υπάρχει στο ποδόσφαιρο, όπως και τώρα. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου ζωής έχω νιώσει πίεση κι έχω ανταποκριθεί. Πρέπει να κάνω το ίδιο, να σκοράρω τέρματα και να δείξω ότι είμαι ένας καλός παίκτης».

Για την οικογένειά του και την προσαρμογή της σ’ ένα νέο περιβάλλον:

«Είμαι πολύ τυχερός, γιατί πάντα είναι δίπλα μου η οικογένειά μου. Από τότε που γνώρισα τη σύζυγό μου, σε ηλικία 19 ετών, πάντοτε γνώριζε τι έκανα και πάντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ήταν στο πλευρό μου. Πάντα πρέπει να συμφωνούμε για να λάβουμε την οποιαδήποτε απόφαση. Είναι πάντα στο πλευρό μου και είμαι πολύ τυχερός γι’ αυτό. Τώρα τα παιδιά μου κοιτάζουν για σχολείο και να κάνουν νέους φίλους για να περάσουμε το χρόνο μας όσο καλύτερα γίνεται. Δεν έχω περάσει αρκετό χρόνο στην Κύπρο, αφού τώρα βρισκόμαστε στην Αυστρία για προετοιμασία. Απ’ όσα μου έχουν πει οι συμπαίκτες, οι προπονητές και ο τεχνικός διευθυντής, η ζωή στη Λάρνακα είναι καλή. Είναι μία ήσυχη πόλη και πολύ καλή για οικογένεια. Είμαστε 4 Ισπανοί στην ομάδα χωρίς να υπολογίζω το προπονητικό επιτελείο και τα πάμε καλά. Ας δούμε αν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλή χημεία για να έχουμε μία καλή σεζόν».

Για το αν είχε άλλες προτάσεις:

«Ναι, είχα μερικές, όχι μόνο από Ισπανία, αλλά κι από άλλη χώρα. Στο τέλος διάλεψα την Κύπρο, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που είχαν δείξει, γιατί ήξεραν τι ήθελαν. Φυσικά υπάρχουν πιθανότητες κάποια στιγμή ν’ αγωνιστώ και πάλι στην Ισπανία, αλλά τώρα είμαι στην Κύπρο, είμαι πολύ χαρούμενος και δεν σκέφτομαι και δεν βλέπω πιο μακριά».

Keywords
Τυχαία Θέματα