«Η ένταση που βάζει στο γήπεδο ο Απόλλωνας είναι απίστευτη»

Η ποιότητα του αντιπάλου γιγαντώνει το κίνητρο της ΑΕΚ για νίκη στο πρώτο παιχνίδι της μέσα στο 2022. Οι Λαρνακείς κάνουν ποδαρικό στο νέο έτος υποδεχόμενοι τον πρωτοπόρο και στη συνέντευξη Τύπου ο Νταβίντ Καταλά αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στις προκλήσεις της αναμέτρησης.

«Καλή χρονιά σε όλους. Τίποτα δεν αλλάζει για εμάς στον τρόπο προσέγγισης. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Η ομάδα θα είναι έτοιμη για να δώσει τα πάντα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση

για όλους μας ο αγώνας με τον Απόλλωνα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Καταλανού προπονητή, ο οποίος ακολούθως μίλησε για...

...τις απουσίες: «Δυστυχώς έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές εκτός λόγω κορωνοϊού. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα».

...την πίεση του ντέρμπι κορυφής: «Είναι η πίεση που θέλουμε να έχουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας. Τίποτα περισσότερο. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε έναν από τους καλύτερους αντιπάλους στο πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο το κίνητρο».

...το πόσο επηρεάζει την ομάδα ο κορωνοϊός: «Υπάρχει αυτή η κατάσταση όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που επηρεάζει όλους. Ειδικά στις πρώτες μέρες, κάναμε προπόνηση σε ξεχωριστά γκρουπ. Προσπαθήσαμε να κοντρολάρουμε την κατάσταση όσο περνάει από το χέρι μας. Καθημερινά με τα τεστ, με παίκτες σε ξεχωριστά αποδυτήρια. Το κλειδί για μας είναι οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι. Δουλέψαμε μαζί τους να μην χάσουμε τη φυσική κατάσταση. Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι, στο 100% για το ντέρμπι».

...το πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι και τι ξεχωρίζει από τον Απόλλωνα: «Είναι το ίδιο σημαντικό όπως και το προηγούμενο αλλά και τα υπόλοιπα. Ξέρουμε ότι η ένταση που βάζει ο Απόλλων στο γήπεδο είναι απίστευτη. Το πώς τρέχει, το πρέσινγκ, το πώς βγαίνει στο τρανζίσιον. Ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι, αλλά και πόσο καλοί πρέπει να είμαστε κι εμείς για να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και το πιο σημαντικό, να διατηρήσουμε τη δική μας ταυτότητα για να φτάσουμε στη νίκη».

...το ότι έχουν περάσει τρεις βδομάδες από το τελευταίο ματς: «Ήταν καλό για τους παίκτες που είχαμε τη διακοπή λόγω των γιορτών. Για να επανέλθουν πιο δυνατοί. Σίγουρα δεν περιμέναμε την εξέλιξη του αγώνα με την Πάφος FC, ήταν σκληρή η ήττα αλλά μάθαμε πολλά από αυτήν. Δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, με τη δική μας φιλοσοφία».

...το αν θεωρεί καθοριστικό το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Όχι. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, δεν είναι καθοριστικό. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό, αλλά όχι κρίσιμο».

...τις διαφορές σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου: «Δεν θα υπάρξουν πολλές διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Η φιλοσοφία του Απόλλωνα είναι η ίδια. Στον τελευταίο αγώνα άλλαξε το σύστημα, δεν ξέρω τι θα επιλέξει εναντίον μας, αλλά η φιλοσοφία του παραμένει η ίδια. Πρέπει να έχουμε την ίδια ένταση που είχαμε στο Τσίρειο. Περιμένουμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ελπίζω να μας βοηθήσει ο κόσμος μας και να πάρουμε τη νίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα