Η Ενωση τις ευκαιρίες, οι Πράσινοι το πλεονέκτημα, το θρίλερ συνεχίζεται!

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη του Παναθηναϊκού κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Τσούμπερ σημάδεψε δις το δοκάρι, αλλά ο Παναθηναϊκός διατήρησε την ισοπαλία (0-0) και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου θα έχει περισσότερα επεισόδια...

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ:
Πάνοπλο το Τριφύλλι, χτυπημένη από ίωση η Eνωση

Οι ενδεκάδες πριν την έναρξη του αγώνα έμοιαζαν ως δεδομένες. Μέχρι την ανακοίνωση του αρχικού σχήματος της ΑΕΚ, η οποία... χτυπήθηκε από ίωση και ο Ματίας Αλμέιδα αναγκάστηκε να αφήσει εκτός τόσο τον Σιμάνσκι όσο και τον Πινέδα και να συμπεριλάβει στην αποστολή τουλάχιστον πέντε παίκτες με πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πάνοπλος, με τον Γιοβάνοβιτς να προτιμά τον Παλάσιος αντί του Μαντσίνι και τον Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη. Για τους γηπεδούχους ο Μπρινιόλι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Για τους φιλοξενούμενους ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία. Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Ρότα δεξιός μπακ, Χατζισαφί αριστερός. Γαλανόπουλος και Γιόνσον οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερός χαφ ο Γκατσίνοβιτς, δεξιός ο Ελίασον, ο Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο και... φουνταριστός ο Λιβάι Γκαρσία. Στο 21' ο Πινέδα πήρε την θέση του Ρότα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή.

 

 

 

Ανώτερη η ΑΕΚ με δύο δοκάρια, μεγάλη φάση με Σπόραρ ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πατούσε καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν εκείνη που κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, έβγαλε μεγαλύτερη ένταση και είχε καλύτερες επιλογές στις μεταβιβάσεις απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έπαιξε με αρκετά γεμίσματα, δεν κράτησε την μπάλα και έκανε πολλά εύκολα λάθη που έδωσαν την δυνατότητα στην Ένωση να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

 

Παράλληλα το Τριφύλλι δεν μπορούσε να βρει... αντίδοτο στις ενέργειες του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δημιούργησε και τα περισσότερα προβλήματα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε δύο δοκάρια.

Στο 3' o Tσούμπερ σημάδεψε το δοκάρι, στο 9' το σουτ του Γαλανόπουλου πέρασε λίγο άουτ, στο 29' ο Χατζισαφί από καλή θέση σούταρε άουτ και στο 35' o Tσούμπερ πάλι σημάδεψε το δοκάρι και στο... ριμπάουντ ο Μπρινιόλι μπλόκαρε το σουτ του Ελίασον.

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους οι ''πράσινοι'' έπαιξαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση, κυκλοφόρησαν πιο ήρεμα την μπάλα και στο 45' βρήκαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία από στατική φάση. Ο Σπόραρ από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης με σπουδαία επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

 

Απόλυτη ισορροπία και... φύγαμε για θρίλερ!

Στο δεύτερο μέρος το ντέρμπι απέκτησε απόλυτη ισορροπία. Ο Παναθηναϊκός ηρέμησε, γύρισε την μπάλα αλλά δεν είχε καλές επιλογές στο επιθετικό τρίτο για να δημιουργήσει φάσεις.

Η ΑΕΚ δεν ήταν όσο επικίνδυνη παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος και απείλησε μοναχά με ένα σουτ του Γαλανόπουλου στο 56' από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Σένκεφελντ να κάνει το τάκλιν της... σεζόν. Όσο περνούσε η ώρα και οι δύο ομάδες έμεναν από δυνάμεις, τα σκληρά μαρκαρίσματα και η δύναμη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αλμέιδα έριξε ότι επιθετικό ''χαρτί'' είχε πάνω στο χορτάρι αλλά η Ένωση δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο επιθετικό τρίτο. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έπαιξε και για την ισοπαλία στο φινάλε και με αυτό το 0-0 έχει το φετινό πρωτάθλημα στα δικά του πόδια, με το κορυφαίο ποδοσφαιρικό θρίλερ των τελευταίων ετών να έρχεται στις επόμενες τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

 

MAN OF THE MATCH: Λιβάι Γκαρσία. Ταλαιπώρησε όσο κανείς την άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν ο κύριος λόγος που η ΑΕΚ γινόταν επικίνδυνη στο πρώτο μέρος, καθώς η μπάλα ''έσπαγε'' πάνω του και ξεδιπλώνονταν οι επιθέσεις της Ένωσης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ ήταν πολύ καλός και κατέγραψε μία σπουδαία επέμβαση στο 56' σε μεγάλη φάση για την ΑΕΚ με τον Γαλανόπουλο. Στην ίδια κατηγορία ο Γιόνσον για την ΑΕΚ και ο Κώτσιρας για τον Παναθηναϊκό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις μεγάλες ευκαιρίες που έφτιαξε στο πρώτο μέρος και πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της. Δύο φορές ο Τσούμπερ, μία ο Ελίασον και ακόμη μία ο Γαλανόπουλος δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Η ΓΚΑΦΑ: Στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα με το κεφάλι πάνω στον Αθανασιάδη. Αν είχε σημαδέψει μία από τις δύο γωνίες, θα είχε ανοίξει το σκορ.

Πηγή:gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα