Η Ένωση Δήμων ανησυχεί για την εξαγορά της ΣΚΤ από την Ελληνική

Με «έκπληξη και μεγάλη ανησυχία» πληροφορήθηκε η Ένωση Δήμων Κύπρου ότι «η συμφωνία εξαγοράς του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα, που προφανώς εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν περιλαμβάνει τη μεταφορά των λογαριασμών των Δήμων από τον Συνεργατισμό στην Ελληνική Τράπεζα».

Η Ένωση Δήμων θεωρεί «απαράδεκτη την τροπή που ενδεχομένως έχουν λάβει τα πράγματα

και καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα όπως επιληφθούν του θέματος αμέσως και δώσουν λύση στο πρόβλημα χωρίς καμιά χρονοτριβή».

Σε ανακοίνωση, η Ένωση Δήμων αναφέρει ότι «η απόφαση αυτή λήφθηκε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή προειδοποίηση της Ένωσης Δήμων και των Δήμων».

«Η μη μεταφορά των λογαριασμών των Δήμων στην Ελληνική Τράπεζα και η παραμονή τους στον Φορέα Διαχείρισης που θα δημιουργηθεί, θα προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα, καθώς ο Φορέας Διαχείρισης, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν θα μπορεί να ασκεί τραπεζικές εργασίες», σημειώνει.

Προσθέτει ότι «αποτέλεσμα, είναι σήμερα να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα εάν τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, οι Δήμοι θα μπορούν να διενεργήσουν οποιανδήποτε τραπεζική εργασία, είτε αυτή αφορά κατάθεση ποσών/φορολογιών είτε πληρωμές γενικά».

Επίσης, αναφέρει ότι «η εξέλιξη αυτή, αν επιβεβαιωθεί, θα οδηγήσει τους Δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, καθώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και πολλές άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις των Δήμων».

«Θεωρούμε απαράδεκτη την τροπή που ενδεχομένως έχουν λάβει τα πράγματα και καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα όπως επιληφθούν του θέματος αμέσως και δώσουν λύση στο πρόβλημα χωρίς καμιά χρονοτριβή», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα