Η Εμιλία Ζίνγκας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγοδρομιών

Για πρώτη φορά στην ιστορία των παγοδρομιών, αθλήτρια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών εξασφάλισε τη  συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος. Την πολύτιμη πρόκριση πέτυχε η αθλήτρια Εμιλία Ζίνγκας, στον διεθνή αγώνα Challenge Cup που διεξήχθη στην Χάγη από 25-28 Φεβρουαρίου 2021.

Στον εν λόγω αγώνα, η αθλήτρια κατάφερε να μπει στα

μετάλλια, παίρνοντας την τιμητική τρίτη θέση, με συνολική βαθμολογία 171.30.Η Εμιλία Ζίνγκας παρόλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες λόγω της  πανδημίας, διανύει μία εξαιρετική αγωνιστική περίοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενους αγώνες είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και για τους Πανευρωπαϊκούς του 2021, οι οποίοι όμως τελικά αναβλήθηκαν λόγω Covid-19.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη από 22-28 Μαρτίου 2021. Παράλληλα, θα αποτελέσει προκριματικό αγώνα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Πεκίνο.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά σε διεθνείς αγώνες η Εμιλία Ζίνγκας, αφού προηγουμένως κατέκτησε την 2η θέση στο 14ο Santa Claus Cup, το οποίο είχε διεξαχθεί στην Βουδαπέστη από τις 26-29 Νοεμβρίου 2020.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα