Η ΕΚΥΣΥ υπέρ της εφαρμογής του ΓΕΣΥ

Την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς-άτομα της τρίτης ηλικίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια μας που έχει ως αποτέλεσμα να περιμένουν χρόνια στις λίστες αναμονής για μια εξέταση ή εγχείρηση, έθιξε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) Κώστας Σκαρπάρης.

Μιλούσε κατά την διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης για το ΓΕΣΥ που πραγματοποίησε πρόσφατα, η ΕΚΥΣΥ στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση από την Αν. Γ.Γ. της ΠΕΟ

Χαραλάμπους για τις προσπάθειες και τους αγώνες της ΠΕΟ για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ ενώ οι λειτουργοί του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Αμάντα Χρυσαφή και Πέτρος Ιωάννου παρουσίασαν με επιτυχία το θέμα και απάντησαν στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους συνταξιούχους.

Οπως αναφέρεται, η σύσκεψη των στελεχών της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού απαίτησε άμεση ψήφιση του ΓΕΣΥ και μέχρι την εφαρμογή του στήριξη των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Τοσο η Α. Γ.Γ. της ΠΕΟ Σ. Χαραλάμπους όσον και ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κ. Σκαρπάρης χαιρέτισαν το γεγονός ότι την Παρασκευή 16 Ιουνίου αναμένεται να ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια από την Βουλή, εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε ανατροπές.

Εξέφρασαν δε την αποφασιστικότητα της ΠΕΟ και της ΕΚΥΣΥ να αντιδράσουν δυναμικά αν επικρατήσουν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Η σύσκεψη ασχολήθηκε και με τα άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και με τα οργανωτικά αποτελέσματα της ΕΚΥΣΥ με βάση έκθεση που κατέθεσε ο Ε.Γ. Π. Παντελίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα