Η ΕΕ να αντιμετωπίσει τα εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας

«Είναι επιτέλους καιρός η ΕΕ να αντιμετωπίσει την ατιμωρησία των εγκλημάτων ενάντια στην ανθρωπότητα με σοβαρότητα και όλους τους παράγοντες της (οικονομικούς και πολιτικούς) ισότιμα». Αυτά δήλωσε χθες στην παρέμβαση του για το θέμα στην ολομέλεια της κοινής κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ευρωκοινοβουλίου και χωρών της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ) ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κ.Συλικιώτης μιλούσε εκ μέρους της ομάδας της Αριστεράς

στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται ενάντια στην ατιμωρησία εγκλημάτων ενάντια στην ανθρωπότητα, τόσο σε περιπτώσεις που έρχονται στο δικαστήριο, όσο και τις προσπάθειες που γίνονται για να λογοδοτήσουν οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες», είπε ο κύπριος ευρωβουλευτής. Την ίδια ώρα όμως κάκισε την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών που κρατά η ΕΕ απέναντι σε συγκεκριμένα κράτη και οργανισμούς αυτοί εγκληματούν ενάντια στην ανθρωπότητα.

«Δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρις ότου η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίσει εντελώς το πρόβλημα της ατιμωρησίας εγκλημάτων ενάντια στην ανθρωπότητα. Δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τα ψέματα που ειπώθηκαν για το Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία ουτως ώστε να νομιμοποιηθούν πόλεμοι που αποσταθεροποίησαν ολόκληρες περιοχές. Δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τα δικά τους εγκλήματα στους πολέμους στο Ιράκ, το Βιετνάμ, ή τη φυλακή του Γκουαντάναμο.

Τέλος, δεν μπορούμε να δεχτούμε πως το Ισραήλ δεν λογοδοτεί για τα δικά του εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, 50 χρόνια μετά τον πόλεμο του 1967, παραβιάζοντας κατάφορα το διεθνές δίκαιο και όλα τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Την ώρα μάλιστα που συνεχίζει το απαρτχάιντ απέναντι στους Παλαιστίνιους υποβάλλοντας τους σε ψυχολογική βία, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και αποκλείοντας τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που αποτελεί συλλογική τιμωρία του τοπικού πληθυσμού», είπε ο κύριος Συλικιώτης.

follow on twitter @sylikiotis

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα