Η ΕΕ ενέκρινε την εξαγορά της MGM από την Amazon

Η Amazon κέρδισε την Τρίτη την έγκριση χωρίς όρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των μονοπωλίων, για την πρόταση εξαγοράς ύψους $8,5 δισ. της αμερικανικής εταιρείας ταινιών MGM, μία κίνηση που θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί καλύτερα με τις ανταγωνίστριες εταιρείες streaming Netflix και Disney+.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι η συμφωνία δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας

σχετικό άρθρο του Reuters στις 9 Μαρτίου. Ο φορέας επιβολής ανταγωνισμού στην ΕΕ είπε ότι είχε εξετάσει τις επικαλύψεις μεταξύ Amazon και MGM σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο και βρήκε ότι το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς είναι μικρό, ενώ υπάρχουν ισχυροί αντίπαλοι.

«Η προσθήκη του περιεχομένου της MGM στην προσφορά του Amazon Prime Video δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στη θέση της Amazon ως παρόχου υπηρεσιών αγοράς», είπε η Επιτροπή.

Αναλυτές είπαν ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τις υπηρεσίες streaming της Amazon και θα προσελκύσει κόσμο να εγγραφεί στο Amazon Prime, το οποίο προσφέρει γρήγορα μεταφορικά και ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ψωνίζουν πιο τακτικά.

Η MGM έχει τα δικαιώματα για τον James Bond, μία από τις πιο προσοδοφόρες σειρές ταινιών στην ιστορία του κινηματογράφου, που κέρδισε πάνω $7 δισ. παγκοσμίως.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
MGM,Amazon