Η ΕΔΕΚ θα καταψηφίσει τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό των ΣΥΟΠ

Η ΕΔΕΚ καταψηφίζει την πρόταση επειδή αποδυναμώνει την επιχειρησιακή  ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει σε ανακοίνωση.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Η Πολιτική Γραμματεία της ΕΔΕΚ σε έκτακτη συνεδρίασή της συζήτησε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης  για πρόσληψη ΣΥΟΠ ως αντικατάσταση των στρατιωτών οι οποίοι θα απολυθούν λόγω της εγγραφής τους σε βρετανικά πανεπιστήμια την ακαδημαϊκή

χρονιά 2020-2021.

Όπως ήταν φυσικό η ΕΔΕΚ δεν θα μπορούσε να  υποστηρίξει οποιαδήποτε πρόταση η οποία θα αποδυνάμωνε την επιχειρησιακή  ικανότητα της Εθνικής Φρουράς,  θα δημιουργούσε προβλήματα δυσμενούς διάκρισης, και θα είχε σοβαρό κόστος στο αξιόμαχο του σώματος και στην  προοπτική ενίσχυσης της αμυντικής  αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας.

Επισημαίνουμε ότι το όλο θέμα η κυβέρνησης το χειρίστηκε με λανθασμένο τρόπο. Εάν πραγματικά επιθυμούσε την  υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 3ης Σεπτεμβρίου,  θα μπορούσε να καλύψει το συγκεκριμένο ποσό που απαιτείται για  πρόσληψη των ΣΥΟΠ από το κεφάλαιο της μισθοδοσίας των ΣΥΟΠ που έχει εγκριθεί  και το οποίο παρουσιάζει υπόλοιπο. Θα μπορούσε ακόμη να διαπραγματευτεί άλλες  λύσεις οι οποίες θα στήριζαν τις οικογένειες των φοιτητών που επιθυμούν να μεταβούν τώρα για σπουδές στα βρετανικά πανεπιστήμια λόγω της μετέπειτα αύξησης των διδάκτρων, χωρίς να  απαιτηθεί η πρόωρη απόλυσή τους και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα θα μπορούσε να ήταν η παραχώρηση βοήθειας και φοιτητικών  δανείων στις οικογένειες με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Θα μπορούσε ακόμα η κυβέρνηση να διεκδικήσει την διαφορά των διδάκτρων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 ή και 2021-22 να καλυφθούν από λεφτά των ενοικίων που δεν  καταβάλλουν παράνομα οι βρετανικές αρχές στην Κυπριακή Δημοκρατία, παρόλο που είναι σαφές ότι η ΕΔΕΚ είναι ρητώς αντίθετη με την παρουσία  των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.

Ως εκ τούτου, με βάση τα πιο πάνω η ΕΔΕΚ στην αυριανή συνεδρίαση της βουλής θα καταψηφίσει τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό  της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες δεν ενέπλεκαν το κοινοβούλιο ούτε προκαλούσαν τα προαναφερθέντα προβλήματα και οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι ηθελημένα ή άθελα υπάρχει πρόθεση  μεταφοράς μιας μορφής εκβιασμού στο κοινοβούλιο για ένα θέμα που η κυβέρνηση θα μπορούσε από μόνη της να το ρυθμίσει χωρίς την εμπλοκή του κοινοβουλίου και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς.

Διαβάστε επίσης: 

Δεν ξεκαθάρισε το σκηνικό για αναστολή θητείας και προϋπολογισμό ΣΥΟΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα