Η δύναμη της έδρας!

Ένα από τα στοιχεία που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος είναι η έδρα. Κάτι που φάνηκε με το «καλημέρα» της φετινής περιόδου, αφού και στα τρία παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής κέρδισαν οι γηπεδούχοι. Στα αξιοσημείωτα η ευκολία που πήρε το ροζ φύλλο η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Κεραυνό, αλλά και η νίκη με ανατροπή της ΕΘΑ επί της Ένωσης που γύρισε από το -16. Τέλος, ο ΑΠΟΕΛ δεν συνάντησε κανένα

πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα.

Πιο εύκολα δεν γινόταν!

Στο ντέρμπι της πρεμιέρας, η ΑΕΚ επικράτησε στο Κίτιον του πρωταθλητή Κεραυνού με 84-75, σε ένα παιχνίδι όπου οι Λαρνακείς ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 15 πόντους διαφορά (46-31). Γενικά, η ομάδα του Δημήτρη Κουκούρη, βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της από νωρίς και στο α’ ημίχρονο κατάφερε να φέρει την διαφορά μέχρι το +19! Στην επανάληψη, ο Κεραυνός προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18, 46-31, 64-56, 84-75

Νίκησε η εμπειρία

Δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη πέτυχε η ΕΘΑ που επικράτησε με 83-76 της Ένωσης στο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Κι όμως οι «βυσσινί» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο αποφασισμένοι και πήραν προβάδισμα μέχρι και 16 πόντους διαφορά. Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Μπιτζάνη, είχε τις λύσεις και ροκάνισε την διαφορά στους τρεις πόντους με το τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, μέχρι και δύο λεπτά πριν το τέλος του, με την ΕΘΑ στα τελευταία στάδια να δείχνει την εμπειρία της και να φτάνει στο πρώτο ροζ φύλλο αγώνα.

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 13-29, 43-46, 62-61, 83-76

Δεν είχε πρόβλημα

Τέλος, ο ΑΠΟΕΛ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στο «Κίτιον» (τιμωρημένος) κόντρα στον Απόλλωνα τον οποίο κέρδισε με 96-67. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντινίδη, επέβαλε από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό της και κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής με τον Απόλλωνα να παρουσιάζεται στον αγώνα με πέντε ξένους (τρεις Αμερικάνους, δύο κοινοτικούς) και αρκετούς νεαρούς.

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-19, 56-34, 74-50, 96-67

Keywords
Τυχαία Θέματα