Η δράση των οκτώ στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα

Οι οκτώ στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα, βρίσκονταν ανάμεσα στους πραξικοπηματίες που βομβάρδισαν το ξενοδοχείο του Τούρκου Προέδρου στο Μαρμαρίς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Μιλλιέτ.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι υπόλοιποι άφησαν τα πυρομαχικά τους και διέφυγαν στο βουνό. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ενημερωθεί από την ΜΙΤ για το πραξικόπημα και εγκατέλειψε το ξενοδοχείο 15 λεπτά πριν τους βομβαρδισμούς. Στο Μάρμαρις πήγαν έξι

ελικόπτερα με επικεφαλής τον υποστράτηγο Γκιοκχάν Σαχίν Σονμέζ Ατές και τον διοικητή της Σχολής Στήριξης Μαχών (ΜΑΚ).

Τα τέσσερα ελικόπτερα ενώ διεξήγαγαν την επίθεση τα άλλα δύο κατέβασαν μπροστά από το ξενοδοχείο άντρες των ειδικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα η φρουρά του Προέδρου ξεκίνησε μάχη με τα ελικόπτερα και τους άντρες που κατέβηκαν στο ξενοδοχείο.

Μετά από 20 λεπτά μάχης έφτασαν ενισχύσεις από τις ειδικές δυνάμεις της Μούγλα για να αντιμετωπίσουν τους πραξικοπηματίες. Κάποιοι από τους πραξικοπηματίες μπήκαν στα ελικόπτερά τους και άλλοι διέφυγαν σε διαφορετικά σημεία. Τα πυρομαχικά τους βρέθηκαν αργότερα στο δάσος.

Ένα από τα ελικόπτερα έφυγε για την Ελλάδα μεταφέροντας οχτώ άτομα ενώ τα άλλα δύο πήγαν στην αεροπορική βάση Σμύρνης και ζήτησαν ανεφοδιασμό. Ένας από τους υποπλοίαρχους ο οποίος τραυματίστηκε στην μάχη στο Μαρμαρίς ενώ πήγαινε στο νοσοκομείο πιάστηκε από την αστυνομία. Επάνω του είχε την `κατάρα του Γκιουλέν` που είχε διαβάσει εναντίον του Ερντογάν. Στην κατάθεσή του είπε ότι το κοινό σημείο όλων είναι ότι είναι μέλη της οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα