Η δουλειά για τον Λούντκβιστ

Η έξτρα δουλειά του Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια της διακοπής με τον Ραμόν Λούντκβιστ, η αναζήτηση του ρόλου του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και το πλάνο αξιοποίησης του Σουηδού μέσου.

Αν κάτι ήθελε να αλλάξει και να διορθώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σ’ αυτό το δεύτερο (και τελευταίο) break των Εθνικών Ομάδων, αυτό ήταν κατά κύριο λόγο η "συμμετοχή" περισσότερων παικτών στην παραγωγική διαδικασία και το το πως θα μπορέσει να πάρει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού,

περισσότερα πράγματα απ’ όλους. Και δη απ’ τους παίκτες που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για να αλλάξουν μεσοεπιθετικά τη φιλοσοφία της ομάδας και (για διαφορετικούς λόγους) δεν έχουν δώσει ακόμη στο γήπεδο αυτό που μπορούν.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει ο Ραμόν Λούντκβιστ, ο οποίος όσο "δυνατά" μπήκε στα δύο τελευταία φιλικά προετοιμασίας του "τριφυλλιού" με τον Αστέρα Τρίπολης (μπήκε αλλαγή στο 63’) και με τη Λαμία (έπαιξε ως το 70’), άλλο τόσο... αναζητείται από τις αρχές του πρωταθλήματος.

Ο Σουηδός μέσος ξεκίνησε βασικός στους αγώνα με τον Απόλλωνα (ένα ημίχρονο) και με τον ΠΑΣ Γιάννινα (έως το 56’), αλλά από τότε πέρασε σε δεύτερο πλάνο, καταγράφοντας την τελευταία συμμετοχή του με τους "πράσινους" στο ντέρμπι της 3ης Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (5η αγωνιστική), όταν μπήκε αλλαγή στη θέση του Χατζηγιοβάνη 26 λεπτά πριν από το φινάλε.

Ακολούθως ταλαιπωρήθηκε από ίωση που τον πήγε πίσω, έμεινε εκτός για τέσσερα σερί ματς και μολονότι επέστρεψε στην αποστολή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς τον 24χρονο δημιουργικό μέσο. Λέει και ξαναλέει διαρκώς προς τους συνεργάτες του πως ο Λούντκβιστ είναι (μακράν των υπολοίπων) ο παίκτης με τις καλύτερες εκτελέσεις στις στατικές φάσεις (τομέας στον οποίο "υποφέρει" ο Παναθηναϊκός -και- φέτος) και πως έχει εξαιρετικές εμπνεύσεις στο κάθετο παιχνίδι, όμως το ζητούμενο είναι να βρει τον ακριβή "ρόλο" του στην ομάδα.

Και είναι αλήθεια, πως με το στυλ που έχει καθιερώσει ο Σέρβος τεχνικός, χρησιμοποιώντας τον Καρλίτος ως "ελεύθερο" και "ψευτοδεκάρι" πίσω απ’ τον φορ, οι επιλογές και ο "χώρος" για τον Σουηδό αυτομάτως ελαχιστοποιείται.

Ο Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του δούλεψαν και δουλεύουν πολύ με τον Λούντκβιστ αυτές τις μέρες της διακοπής, αφενός για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του κι αφετέρου να βρει την "ισορροπία" του μέσα στο παιχνίδι της ομάδας. Και είναι δεδομένη η διάθεσή του να προσθέσει λίαν συντόμως τον Σουηδό μέσο στην αγωνιστική "εξίσωση" του Παναθηναϊκού.

Πιθανότατα όχι απ’ την αρχή του προσεχούς αγώνα στη Λαμία, όπου λογικά θα ξεκινήσει ο Καρλίτος μαζί με τον Μακέντα, αλλά κατά τη διάρκεια του ματς, ως έξτρα εναλλακτική στο "10", όπου δείχνει σ’ αυτή τη φάση να "κουμπώνει" καλύτερα.

Μία δεύτερη εναλλακτική θα ήταν να παίξει σε τριάδα χαφ ως αριστερός εσωτερικός μέσος ("8άρι") σε σύστημα 4-3-3. Θέση την οποία είχε υπηρετήσει με επιτυχία και στην ολλανδική Erepisie με τη Χρόνινγκεν, αλλά προσώρας δεν έχει δουλευτεί παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις εντός του Κορωπίου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Λούντκβιστ είναι πολύ καλύτερος παίκτης απ’ αυτό που έχει δείξει έως τώρα. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Γιοβάνοβιτς και γι' αυτό σκοπεύει να τον "ενεργοποιήσει" στους επόμενους αγώνες, ευελπιστώντας πως θα μπορέσει να προσδώσει επιπλέον (και πολύ πιο "απρόβλεπτα") στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού...

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα