Η διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για επιβολή κυρώσεων

Τρεις σταθμούς, διαπροσωπικές επαφές και αμέτρητα τηλέφωνα περιλαμβάνει η διπλωματική εκστρατεία της Λευκωσίας για οικοδόμηση του αναγκαίου υπόβαθρου για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 20ης Ιουνίου.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών τα τηλέφωνα πήραν φωτιά με τον επικεφαλής της Κυπριακής Διπλωματίας να αποδίδεται σε ένα κρεσέντο τηλεφωνικών ενημερώσεων είτε ομολόγων του, είτε πρέσβεων, για την συνεχιζόμενη τουρκική πολιτική των κανονιοφόρων στα δυτικά της Πάφου.

Οι κατ’

ιδίαν προπαρασκευαστικές επαφές, που θεωρούνται δικαίως πιο αποτελεσματικές, θα ενταθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, καθώς συνέρχονται στην Μάλτα, οι λεγόμενοι Med7.

Τρεις μέρες μετά θα διαφανεί σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο το Ευρωπαϊκό περιβάλλον επιτρέπει αισιοδοξία για λήψη μέτρων.

Μέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, που θα στρώσει το χαλί για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 20ης Ιουνίου.

Η κορύφωση των προσπαθειών βεβαίως θα επέλθει την 20η Ιουνίου στις Βρυξέλλες, με την ελπίδα η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη να εκδηλωθεί πλέον επί του εδάφους.

Η παρουσία του Πορθητή 30 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πάφου και 35 ναυτικά μίλια εντός της Κυπριακής ΑΟΖ μετρά ήδη 29 μέρες, χωρίς να έχει ακόμη επιτύχει την έναρξη γεώτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα