Η δήλωση κατά Χριστοδουλίδη, η φωτιά Νικόλα και το αβέβαιο αύριο για Ευσταθίου

Νωρίς το πρωί και εκτάκτως, μετέβησαν στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, στο Προεδρικό Μέγαρο, με σκοπό να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια απάντησης στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αποτέλεσμα ήταν μια κοινή δήλωση με τέσσερα σημεία, όπου όλοι οι Υπουργοί πλην του Κώστα Καδή, οι δύο κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οι βουλευτές και ανώτατα στελέχη του ΔΗΣΥ, διαψεύδουν, όπως αναφέρουν, τους ισχυρισμούς Χριστοδουλίδη. Προηγουμένως, ο τελευταίος είχε αναφέρει σε συνέντευξη στην Καθημερινή,

ότι μιλά και με στελέχη του ΔΗΣΥ που δεν στηρίζουν την υποψηφιότητά του, αλλά ασπάζονται την ανάγκη κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Διαβάστε επίσης: Υπουργοί, ηγεσία και βουλευτές του ΔΗΣΥ «αδειάζουν» τον Χριστοδουλίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης βρέθηκαν από το πρωί στον Λόφο, καθώς, ήταν η δεύτερη φορά που ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε μια τέτοια δήλωση. Την πρώτη φορά, πριν δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε πάλι συνεννόηση χωρίς να βγει απόφαση για κοινή δήλωση. Ωστόσο, αυτή τη φορά η εκτίμηση ήταν πως έπρεπε να υπάρχει στοχευμένη απάντηση, καθώς θεωρήθηκε κτύπημα κάτω από τη μέση και προσπάθεια οικειοποίησης του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης, από τον μη εκλεκτό του κόμματος.

Ο κ. Καδής, με τη σειρά του, ανέφερε πως δεν είναι στέλεχος του ΔΗΣΥ, ενώ υπενθύμισε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα της προεκλογικής.

Μεταξύ άλλων, στο Προεδρικό βρέθηκαν η εκπρόσωπος του επιτελείου Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγή, οι Υπουργοί Άμυνας, Οικονομικών, Μεταφορών, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Κατόπιν, για την απόφαση ενημερώθηκαν όλοι όσοι δεν ήταν παρόν, ενώ ο κ. Πελεκανός ενημέρωσε τον κ. Καδή πως δεν τον έχουν συμπεριλάβει στη δήλωση, σεβόμενος την επιθυμία του ιδίου να μην εμπλακεί στον προεκλογικό. Με τον κ. Καδή να συμφωνεί με τη μη συμπερίληψή του.


Έβαλε φωτιά ο Παπαδόπουλος: Ταυτόχρονο άνοιγμα σε ΔΗΣΥ και αριστερά

Δεν απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ωστόσο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, έβαλε νέα φωτιά, αναφέροντας στο Σίγμα (Πρωτοσέλιδο) πως ενδεχομένως να σχηματίσουν κυβέρνηση από όλους τους κομματικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου του ΔΗΣΥ, αλλά και της αριστεράς.

Όπως ενδεικτικά είπε, «δεν πρέπει να αποκλείουμε τον κόσμο της αριστεράς που ενδεχομένως να αγκαλιάζει αυτή την υποψηφιότητα. Και στους φίλους της δεξιάς, όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, θεωρώ ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Είτε ΑΚΕΛ, είτε Νίκος Χριστοδουλίδης»

Η υποκρισία ξεπέρασε κάθε όριο, απάντησε ο Δημήτρης Δημητρίου, προσθέτοντας πως οι φίλοι του ΔΗΣΥ θα δώσουν δύναμη στην παράταξή τους. Ενώ, θέλησε να υπενθυμίσει την συμπόρευση του ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτά από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, που το 2008 πρωτοστάτησε υπέρ του Δημήτρη Χριστόφια. Που συμπορεύτηκε με το ΑΚΕΛ στη μηδενιστική αντιπολίτευση, που άφησε τη χώρα χωρίς προϋπολογισμό και που για μήνες προσπαθούσε να τα βρει με το ΑΚΕΛ για να αποκλείσει – όπως έλεγε – τον ΔΗΣΥ»

Ενώ, τη δική του οπτική έδωσε και το ΑΚΕΛ, με τον βουλευτή Χρίστο Χριστοφίδη (Μεσημέρι και Κάτι):

«Υπάρχουν δυο συναγερμικοί υποψήφιοι που και οι δυο θέλουν να είναι συνέχεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης συμπεριφέρεται λίγο πολύ ως υπερκυβερνήτης σε οποιονδήποτε από τα δύο σενάρια».

Προβληματίζει η επόμενη μέρα για την ΕΔΕΚ

Επτά ήταν τελικά τα άτομα που έλαβαν σήμερα επιστολή διαγραφής από την ΕΔΕΚ. Οι Κωστής Ευσταθίου, Μιχάλης Γεωργιάδης, Γιάννης Πιερίδης και Ντίνος Μιχαήλ που στηρίζουν Κολοκασίδη και οι Λεύκιος Δοράτης, Θέμης Πολυβίου και Κώστας Λούβαρης που στηρίζουν Μαυρογιάννη.

Επιχειρώντας να δείξει την ετερογένεια των αντιφρονούντων, ο κ. Σιζόπουλος διερωτήθηκε στο Ράδιο Πρώτο, «που βρίσκονται σήμερα αυτοί που θα ένωναν και θα συνένωναν την ΕΔΕΚ και θα την έσωζαν. Γιατί δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και να υποστηρίξουν ένα υποψήφιο;» Ενώ, έκανε λόγο για προσωπικά και οικονομικά κίνητρα, καθώς ο ίδιος έθεσε φραγμό στην εκλογή αξιωμάτων.

Με τη σειρά του, ο Κωστής Ευσταθίου απάντησε πως και ο ίδιος θα μπορούσε να πάει στο σίγουρο άλογο, ωστόσο, πίστευε και πιστεύει ότι στην πολιτική υπάρχουν και κάποια θέματα τα οποία αποκαλούνται αρχές, όσο κι αν αυτό για τον κ. Σιζόπουλο ονομάζεται αλλότρια κίνητρα.

Είπε δε πως δεν έχει πρόθεση να συνεργαστεί με όσους αποχώρησαν από την ΕΔΕΚ, εκφράζοντας διαφορές και με τον κ. Παπαδάκη που επίσης στηρίζει Χριστοδουλίδη. «Έχω διαφορές, κι αυτός υποστηρίζει τον υποψήφιο της Διζωνικής. Τον εκτιμώ, αλλά δεν έχω πραγματικά συνομιλήσει, ούτε έχω πρόθεση να συνεργαστώ με κανένα. Θα παραμείνω βουλευτής», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, κληθείς να σχολιάσει αν θα μπορούσε να συνυπάρξει σε έναν χώρο με τον κ. Κολοκασίδη ή αν υπήρξε τέτοιο σενάριο, το αρνήθηκε διακριτικά, λέγοντας «δεν νομίζω, δεν έχω τέτοια πληροφόρηση» . Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι θα σκεφτεί τι θα πράξει μετά τις προεδρικές. Παραμένει σοσιαλιστής, λυσσαριδικός και βουλευτής, καταλήγοντας ότι «τα πάντα ρει».

Διαβάστε επίσης: Ευσταθίου: Όποιος διαφωνεί με τον Σιζόπουλο είναι ψεύτης,κλέφτης και απατεώνας


Δεν έπιασε τόπο η επιστολή Κολοκασίδη

Κανένα αποτέλεσμα δεν είχε η επιστολή διαμαρτυρίας που κατέθεσε ο Γιώργος Κολοκασίδης, για υποψήφιο του οποίου το λογότυπο, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη επιλογής. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι το λογότυπο του Αλέξιου Σαββίδη, ο οποίος χρησιμοποιεί το σύμβολο ν. Το λογότυπο δεν εμπίπτει σε συγκεκριμένες απαγορεύσεις του νόμου και δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής, ήταν η απάντηση των αρμοδίων. Το τελικό προσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί. 

Διαβάστε ακόμη: Προεδρικές: Τον Σαββίδη αφορά η ένσταση Κολοκασίδη – Ιδού το ψηφοδέλτιο (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα