Η χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στον τ/κ Τύπο

Η επίτευξη συμφωνίας στον τομέα της υγείας, η χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών και το πόσα ξοδεύουν οι Τ/κ και οι Ε/κ αντίστοιχα στις δύο πλευρές του νησιού, είναι τα κοινά θέματα του τ/κ Τύπου, όχι όμως και τα κύρια σε όλες τις εφημερίδες.

Αναφορά γίνεται επίσης στην ανάγκη κατασκευής νέου “κρατικού χημείου” και στην απόφαση “κοινοβουλευτικής επιτροπής” να σταματήσει έμμεσα την ενοικίαση σε ιδιώτη της παραλίας στο Πέντε Μίλι, όπου είχε γίνει η απόβαση των τουρκικών στρατευμάτων στην εισβολή.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Τα βρήκαν”, γράφει ότι “υπουργείο υγείας” και Tıp İş, συντεχνία

των γιατρών του “δημοσίου”, κατέληξαν σε συμφωνία και έληξε η απεργία στα “δημόσια” νοσοκομεία και πολυκλινικές. Αλλού γράφει ότι η συντεχνία των “δημοσίων υπαλλήλων” KTAMS προέβη χθες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το “πρωθυπουργικό γραφείο” για τις χωρίς αιτιολογικό μεταθέσεις υπαλλήλων του “τμήματος” βακουφίων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα θύματα του πολέμου είναι τα παιδιά και γράφει ότι 63.000 από τους πρόσφυγες στις χώρες μέλη της ΕΕ είναι παιδιά.

Η “Χαλκίν Σεσί (Φωνή του λαού), με τίτλο “Κερδίζουν στον βορρά τα ξοδεύουν στον νότο”, γράφει ότι σε 4 μήνες οι Τ/κ ξόδεψαν στον “νότο” μόνο με πιστωτικές κάρτες 7,5 εκ. ευρώ. Αλλού γράφει ότι αυξήθηκε ο τουρισμός κατά 30% στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι απέναντι στην εκστρατεία για να φύγει η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο που άρχισαν Ε/κ, άρχισε επίσης εκστρατεία συλλογής υπογραφών στα κατεχόμενα με τίτλο “34 χρόνια δεν κατέβηκε, ούτε και θα κατεβεί”.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Χρειάζονται άμεσα 30 εκ. ΤΛ (7,5 εκ ευρώ)”, γράφει ότι αυτό είναι το ποσό που χρειάζεται για την κατασκευή νέου “κρατικού χημείου” μετά την πυρκαγιά και την καταστροφή που υπέστη το προηγούμενο κτίριο πριν αρκετούς μήνες. Αλλού γράφει ότι το εργοστάσιο παραγωγής Cypro chips στη Μια Μηλιά (σ.σ. γνωστά τ/κ πατατάκια που εξάγονται και σε τρίτες χώρες), υπέστη σοβαρή καταστροφή λόγω πυρκαγιάς. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ακιντζί δήλωσε χθες ότι πλέον πρέπει να πάρουν απόφαση για τις συνομιλίες.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “6 εκ. ΤΛ (1,5 εκ ευρώ) πήγαν στα σκουπίδια”, γράφει ότι προκλήθηκε ζημιά στο σύστημα της “αρχής ηλεκτρισμού” λόγω της χαμηλής ποιότητας λαμπτήρων LED που τοποθετήθηκαν σε δρόμους. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι Τ/κ ξοδεύουν στις ελεύθερες περιοχές διπλάσια απ' ό,τι οι Ε/κ στις κατεχόμενες περιοχές.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Πρέπει να ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή”, αναφέρεται στην περιοχή της παραλίας της απόβασης στο Πέντε Μίλι και γράφει ότι το θέμα της ενοικίασης ή άλλης χρήσης αυτής της παραλίας συζητήθηκε χθες στην αρμόδια “επιτροπή” της “βουλής”, υπό την “πρόεδρο” του σώματος, Σιμπέλ Σιμπέρ και με πλειοψηφία λήφθηκε η απόφαση η εν λόγω περιοχή να ανακηρυχθεί προστατευόμενη ιστορικά. Αλλού γράφει ότι η ΕΕ δίδει 3 εκ. ευρώ για τη διαδικασία εναρμόνισης με το κεκτημένο, αλλά η “κυβέρνηση” δεν τα θέλει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ακιντζί δήλωσε χθες μετά τη συνάντηση των ηγετών, ότι περισσότερο από χρόνο, αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα