Η χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, αυτή στο Ορλάντο

Ο αριθμός των νεκρών καθιστά την επίθεση στο club στο Ορλάντο των ΗΠΑ, τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ από έναν δράστη.

Σε λογαριασμό στο Twitter, που φέρεται να συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν

Ο Ματίν

έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης του μακελειού σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στο οποίο τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 53 τραυματίστηκαν. Ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το όνομα του δράστη, που διέρρευσε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα και το FBI ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα τους συγγενείς του προτού να προβεί σε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα πάντα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν επρόκειτο για έγκλημα μίσους, για τρομοκρατική ενέργεια ή για μια βίαιη επίθεση. Οι αρχές πάντως είναι πεπεισμένες ότι δεν υπάρχει άλλη απειλή, κάτι που σημαίνει ότι ο ένοπλος έδρασε μόνος του.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο Μπάντι Ντάιερ ανακοίνωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 50, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται γ. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί το 2007 στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια όπου ένας άνδρας σκότωσε 32 σπουδαστές και καθηγητές.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα