Η Χαραλαμπίδης Κρίστης στηρίζει τον Παγκύπριο Σύνδ. Μητρικού Θηλασμού

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης μέσω του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής», προσκαλούν τις νέες μητέρες να συμμετάσχουν στον Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό 2022 με θέμα «Προάγουμε Τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και την υποστήριξη της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού

Κύπρου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων  στο θέμα θηλασμός και εργασία και ποια βήματα γίνονται στην υποστήριξη, έχοντας σαν βάση το θέμα της WABA* «Προάγουμε Τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε»

Ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια και η επιτυχία του στηρίζεται στην υποστήριξη των μητέρων από τις υπηρεσίες υγείας, την οικογένεια και τους φίλους, το χώρο εργασίας, την κοινότητα και την πολιτεία. Η συζήτηση θα εστιάσει στο ρόλο του εργασιακού περιβάλλοντος και στους τρόπους με τους οποίους οι εργοδότες και οι συνάδελφοι μπορούν να συμβάλουν στην υποστηρικτική διαδικασία για να πετύχει ο μητρικός θηλασμός.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό (WABA) γιορτάζεται ετήσια, από το 1992, από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

https://worldbreastfeedingweek.org
https://www.lllgreece.org

Keywords
Τυχαία Θέματα