Η Αστυνομία των ΒΒ συγκέντρωσε €15000 στην πορεία της Χριστοδούλας

Την Κυριακή διεξήχθη η ετήσια πορεία της Χριστοδούλας, η οποία διοργανώνεται από την Αστυνομία των ΒΒ και συγκεντρώθηκε το ποσό των €15000 για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Στην πορεία παρευρέθηκε και η νέα Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη 18η φιλανθρωπική πορεία, συμμετείχαν πάνω απο 500 άτομα και ήταν η πρώτη φορά που η κα Φιλίππα Καρσερά επισκέφτηκε τις ΒΒ από τότε που έγινε Πρώτη

Κυρία.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η Πρώτη Κυρία είπε:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι μαζί σας φέτος σε αυτή την εκδήλωση, στο πλαίσιο της τεσσαρακοστής όγδοης πορείας Χριστοδούλας, η οποία έχει πλέον καταστεί θεσμός και έχει αγκαλιαστεί από την κυπριακή κοινωνία.

«Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα, πέραν του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, να συγχαρώ για τη διοργάνωση της πορείας αυτής, την Αστυνομική Διεύθυνση των ΒΒ Ακρωτηρίου, την Κοινότητα Ερήμης, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ύψωνα, καθώς επίσης και όλες τις κοινότητες της δυτικής Λεμεσού που συμμετέχουν.

«Αγαπητοί φίλοι Πεζοπόροι, η συμμετοχή σας σε αυτή την εκδήλωση στέλνει το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος σε αυτή την μάχη.

«Να είσαι εκεί» είναι το σύνθημα της φετινής πορείας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας τόσο εγώ όσο και ο σύζυγος μου, καθώς τα θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας βρίσκονται ψηλά στους στόχους της παρούσας διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη».

Ευχαριστώντας τους Προέδρους των κοινοτήτων από όλες τις περιοχές των ΒΒ και της ΚΔ  που συμμετείχαν, η Πολιτική Διοιηκητής των ΒΒ Clare Simpson εξέφρασε την χαρά της που είδε τόση στήριξη.

Είπε: «Αυτή είναι μια φανταστική εκδήλωση για να βοηθήσει έναν πολύ αξιόλογο σκοπό, στον οποίο είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχω. Το να βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους εδώ είναι ενθαρρυντικό και αποτελεί απόδειξη για τους στενούς δεσμούς των κοινοτήτων εντός των ΒΒ .

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρώτη Κυρία της ΚΔ, την Αστυνομία των ΒΒ και όλες τις κοινότητες που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να διασφαλίσουμε την επιτυχία αυτή της  εκδήλωσης».

Η Αστυνομία των ΒΒ συνεργάστηκε με τις τοπικές κοινότητες και υπηρεσίες για να οργανώσει την πορεία, η οποία τιμά το ταξίδι 15-20 χιλιομέτρων της καρκινοπαθής Χριστοδούλας, η οποία το 1974 άφησε το σπίτι της στην Αμμόχωστο ως πρόσφυγας και πήγε στη Σωτήρα όπου πέθανε εξαιτίας της ασθένειας της.

Στην πορεία της Κυριακής συμμετείχαν διάφορες οργανώσεις και σύνολα όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αστυνομίας Κύπρου, οι Μαζορέττες Σώματος Κυπρίων Οδηγών Λεμεσού, η Λέσχη Lions, οι Δρομείς ‘Ευ- Ζήν’ και ομάδες Προσκόπων από τον Ύψωνα, το Τραχώνι και την Επισκοπή.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας των ΒΒ, Chris Eyre, δήλωσε:

«Είναι τιμή μας να συνδιοργανώνουμε τις ετήσιες πορείες της Χριστοδοούλας στις ΒΒ με τα κοινοτικά συμβούλια. Για άλλη μια φορά, θα εμπνευστούμε από το θαρραλέο ταξίδι της Χριστοδούλας το 1974 και θα διανύσουμε μαζί την πορεία του 2023 για να συγκεντρώσουμε χρήματα για όσους πάσχουν από καρκίνο.

«Είμαι περήφανος που η Αστυνομία των ΒΒ μπορεί να συνεισφέρει στην απίστευτη δουλειά που γίνεται από φιλανθρωπικά σύνολα για τον καρκίνο στην Κύπρο. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά''.

Η Μαρία Μιχαήλ από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, πρόσθεσε:

«Είναι τιμή μας και ιδιαίτερη χαρά που για 18η χρονιά η αστυνομία των ΒΒ σε συνεργασία με την κοινότητα Ερήμης καθώς και με τον Δήμο Ύψωνα και τις κοινότητες της περιοχής αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της Πορείας Χριστοδούλας Δυτικών Προαστίων Λεμεσού.

«Η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν έχει ως σκοπό την συλλογή εισφορών για την ενίσχυση των υπηρεσιών Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας που προσφέρει δωρεάν ο Σύνδεσμος μας, για περισσότερο από 50 χρόνια, σε συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και τις οικογένειες τους.

«Η στήριξη που λαμβάνουμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αυτής της διοργάνωσης είναι πολύ σημαντική για την διεκπεραίωση του φιλανθρωπικού μας έργου και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά».

Περαιτέρω δωρεές θα συγκεντρωθούν από την Αστυνομία των ΒΒ μέχρι το τέλος του μήνα.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αστυνομία, €15000, Χριστοδούλας,astynomia, €15000, christodoulas