Η «αποκάλυψη» Αβέρωφ για συνάντηση με Νικόλα το 2015 - VIDEO

Το ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) για το οποίο ο κ. Αναστασιάδης προέβη στην δήλωση περί «λεφτών της μαμάς» και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, συζήτησε στο Μεσημέρι και Κάτι, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, ξεκαθάρισε που συμφωνεί και που διαφωνεί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο προβαίνοντας και σε μια «αποκάλυψη» ο οποίος ο ίδιος την χαρακτήρισε, αναφορικά με συνάντηση που είχαν οι δυο άντρες το 2015 με ιρλανδούς εμπειρογνώμονες για το ζήτημα αυτό.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ την εποχή εκείνη, μαζί με τον Νικόλα

Παπαδόπουλο, προσπαθώντας να βρουν λύση στο πρόβλημα των ΜΕΔ έλαβαν συγκεκριμένες προτάσεις από τους εν λόγω εμπειρογνώμονες, ενώ έλαβε χώρα και μίνι υπουργικό συμβούλιο για το ζήτημα αυτό.

Βέβαια η είδηση αυτή δεν έρχεται στο προσκήνιο για πρώτη φορά καθότι στις 31/10/2015, ο ίδιος, μιλώντας στο «Ράδιο Πρώτο», είχε ήδη προβεί στην σχετική «αποκάλυψη».

Διαβάστε σχετικά: Αβέρωφ: Σύνεργασία με Ν.Παπαδόπουλο για εταιρεία ΜΕΔ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ωστόσο, διαφοροποιήθηκε από την πρόταση Νικόλα Παπαδόπουλου για την σύσταση φορέα διαχείρισης των ΜΕΔ, ως προς τον έλεγχο του κράτους, με τον οποίο ο ίδιος διαφωνεί.

Διαβάστε επίσης: Αντιπαράθεση για ΜΕΔ: «Είστε ψεύτης – Να ζητήσουμε συγνώμη για συμπεθέρους;» – VIDEO

Όπως πρόσθεσε η σύσταση ενός τέτοιου ταμείου δεν σημαίνει αυτόματα και λύση στο πρόβλημα.

«Εγώ δεν ήμουν στην κερκίδα, ούτε κρυμμένος στα αποδυτήρια αλλά ήμουν μέσα στο γήπεδο τις κρίσιμες μέρες και εβδομάδες. Δώσαμε μάχη με την Τροϊκα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να δεχτεί να θεωρήσει αν δημιουργείτο ο κυπριακός NAMA (National Asset Management Agency – Εθνικό Ταμείο Διαχείρισης Ενεργητικού), τα ομόλογα περιουσίας να γίνουν δεκτά για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ήταν ένα τοίχος απέναντι, τοίχος, τοίχος, δεν το συζητούσαν μακάρι να το συζητούσαν», τόνισε.

Σε σχέση με την αναφορά του κ. Παπαδόπουλου σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι θα βρει λεφτά από τις καθυστερήσεις αποπληρωμής των ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε την τοποθέτηση αυτή ως «ολέθρια».

Διαβάστε επίσης: Ολομέτωπη επίθεση Νικόλα προς ΠτΔ: «Ντροπή κύριε Αναστασιάδη»

Αναφορικά με την επίμαχη δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη για «τα λεφτά τη μαμάς», ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την ουσία της δήλωσης του Προέδρου, ο οποίος ήθελε να τονίσει σύμφωνα με τον ίδιο, ότι με τα λεφτά των φορολογουμένων δεν παίζουμε, παραπέμποντας και στην διευκρινιστική ανακοίνωση του Νίκου Αναστασιάδη.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ:Σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα την κα Φωτεινή Παπαδοπούλου

Θέση, πρόσθεσε ο ηγέτης του ΔΗΣΥ, που επί της ουσίας αποτέλεσε την αρχή στην οποία συνεργαζόταν με τον Νικόλα Παπαδόπουλο τα προηγούμενα χρόνια και δεν ήταν άλλη από το να μην γίνεται πολιτική με δανεικά.

Ο κ. Νεοφύτου, αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε ότι στην περίπτωση που τερματιστούν οι αναχρονιστικές εγγυήσεις, τα επεμβατικά δικαιώματα και αποχωρήσει ο κατοχικός στρατός σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε τα προβλήματα για την δική μας πλευρά υπερπηδούνται.

Για να προσθέσει ότι θα πρέπει από εκεί και πέρα το ομοσπονδιακό κράτος που θα κτιστεί με τέτοιο τρόπο που να είναι λειτουργικό.

Τέλος, τόνισε ότι ο χειρότερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός και για να επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις πρέπει όσοι εκφράζουν την πρόθεση να στηρίξουν Αναστασιάδη να πάνε στην κάλπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα