Η απόφαση του Καταλά που θα καθορίσει την έκβαση του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ

Το 0-1 από τον Άρη στο «Τσίρειο» ήταν ένα αποτέλεσμα με πολλές συνέπειες για την ΑΕΚ. Η πρώτη «αφλογιστία» και ήττα στη σεζόν διέκοψε το νικηφόρο σερί πέντε αγωνιστικών και την υποχρέωσε σε πτώση από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Λαρνακείς, αυτονόητα, δεν θα πήγαιναν… τρένο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η «στραβή» ήταν στο πρόγραμμα και υπό αυτό το πρίσμα δεν ήταν κάτι… βαρύ κι ασήκωτο για τον Νταβίντ Καταλά.

Εν όψει ΑΠΟΕΛ

μάλιστα μπορεί να υποτεθεί με σχετική ασφάλεια πως αυτό που προκαλεί τον πιο οξύ πονοκέφαλο στον Καταλανό προπονητή είναι η απουσία του Γκουστάβο Λέντες, ο οποίος αποβλήθηκε (με δύο κίτρινες) στην αναμέτρηση με την «ελαφρά ταξιαρχία».

Ο 29χρονος Πορτογάλος, που έχει και τη βραζιλιάνικη υπηκοότητα, αποδεικνύεται μέχρι στιγμής σε μία από τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού -όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά συνολικά.

Συμπτωματικά ή μη, η παρουσία του στη μεσαία γραμμή είναι τόσο πληθωρική όσο ενός άλλου παίκτη που φόρεσε την κιτρινοπράσινη φανέλα με το Νο7: του Χόρχε Λαρένα. Ο Λέντες είναι ο μετρονόμος στο χώρο του κέντρου για την ΑΕΚ: ελεγκτής του ρυθμού, «κυματοθραύστης» των αντίπαλων επιθέσεων, «ενορχηστρωτής» των αντίστοιχων της δικής του.

Όχι ιδιαίτερα παράδοξο για έναν ποδοσφαιριστή που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Μπαρσελόνα και μ’ εξαίρεση μια τριετία στη Ρίο Άβε (2013-16) έχει περάσει όλη του την καριέρα στην Ισπανία.

Εν τη απουσία του ο μεν Ραφαήλ Μάμας θα πρέπει ν’ αναλάβει ακόμη περισσότερες ευθύνες, ο δε Καταλά θα πρέπει να βρει τον παίκτη που θα τον πλαισιώσει και θα καλύψει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον Πορτογάλο για ένα παιχνίδι -σε βάθος χρόνου, άλλωστε, είναι μάλλον αδύνατον.

Η επιλογή του προπονητή της ΑΕΚ θα καθορίσει κατά πάσα πιθανότητα και την έκβαση του ντέρμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταλά, ΑΠΟΕΛ,katala, apoel