Η απάντηση στις καταγγελίες για ΠΙ: «Ο χρόνος του γιατρού δεν είναι δωρεάν»

Για τις καταγγελίες που έγιναν έναντι τον Προσωπικών Ιατρών μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Αντιπρόεδρος των Προσωπικών – Οικογενειακών Ιατρών Μαίρη Αβρααμίδου.

«Ζούμε μια νέα εποχή, παρέχουμε φροντίδες υγείας στους ασθενείς μας τηλεφωνικώς που είναι και για τη δική τους εξυπηρέτηση και επίσης  εκδίδουμε τις επαναλαμβανόμενες συνταγές από το τηλέφωνο. Πρέπει να φέρω τον ασθενή στο ιατρείο μου για να του εκδώσω την συνταγή για να θεωρηθεί η λεγόμενη επίσκεψη;» ανέφερε αρχικά.

Μετέπειτα ανέφερε ότι έχει οριστεί ελάχιστος

αριθμός επισκέψεων ανά ηλικιακή ομάδα, για παράδειγμα οι άνω των 65 ετών δικαιούνται 10 επισκέψεις δωρεάν τον χρόνο. Πέραν από αυτόν τον αριθμό ο προσωπικός γιατρός δικαιούται να χρεώσει από 0-15 ευρώ.

«Πολλοί διερωτώνται το να εκδώσεις συνταγή από το τηλέφωνο είναι επίσκεψη; Εάν κάνω 30 τέτοιες συνταγές την ημέρα, που τυχαίνει να κάνω και περισσότερες, επί 3-5 λεπτά είναι 150 λεπτά, είναι 2μιση ώρες εργασίας. Πρέπει να φέρω τον ασθενή στο ιατρείο για να θεωρηθεί επίσκεψη;

Ο χρόνος του γιατρού δεν είναι δωρεάν, δεν είναι απεριόριστος και ότι κάνουμε είναι εις βάρος στο τέλος της ποιότητας. Όταν είμαστε όλη την ώρα στα τηλέφωνα, όταν την ώρα που κάθομαι να εξετάσω ασθενή κτυπάω το τηλέφωνο, δεν είναι εις βάρος της ποιότητας;» είπε κλείνοντας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα