Η αναγέννηση του Φοίνικα

Πόσα πράγματα μπορούν ν' αλλάξουν σε ένα μήνα; Η Ανόρθωση είναι ένα παράδειγμα πως μπορούν τα πάντα. Μέσα Ιανουαρίου, η Ανόρθωση αν και έδειχνε κάποια πρώτα σημάδια ανάκαμψης, προκαλούσε θλίψη.

Στο τέλος Φεβρουαρίου, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Για το εκτόπισμα του συλλόγου, το να κάνει βήμα για να μπει στα ημιτελικά και να κάνει ντεμαράζ για να μπει στην 6άδα, δεν είναι φυσικά κατόρθωμα. Αλλά οι συγκρίσεις αφορούν το σήμερα. Πριν λίγο διάστημα, η Ανόρθωση έμοιαζε ακόμη ως «καμένο οικοδόμημα», αλλά μέσα από

τις «στάχτες», ο Φοίνικας αναγεννιέται. Όπως στη μυθολογία, έτσι και στην πραγματικότητα.

Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, άλλαξε άρδην. Λίγο η Διοικητική ηρεμία, λίγο η φιλοσοφία του Λέβι που πιάνει τόπο, λίγο οι καλές κινήσεις και προσθήκες (η Ανόρθωση ενισχύεται επιτέλους πραγματικά τον Ιανουάριο), λίγο το ανέβασμα του Ράγιος. Με τη σημερινή εικόνα, η φιλοδοξία να διεκδικήσει και να κατακτήσει το κύπελλο είναι πραγματική. Εφικτό, αλλά όχι εύκολο. Αν τα καταφέρει, θα είναι μεγάλη υπόθεση. Αν όχι, ξέρει πως μπορεί να προσβλέπει σε καλύτερες μέρες. Έχει σύνολο, υλικό, ικανό προπονητή, Διοίκηση με ρεαλιστικό πλάνο, πιστό αξιοθαύμαστο κόσμο, αλλά και τα παραδείγματα προς αποφυγή, που την οδήγησαν στον πάτο. Άρα, όλα τα εχέγγυα για να είναι από τούδε και στο εξής ομάδα αντάξια του ονόματός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα