Η άλλη οπτική: 4+2 θετικές ειδήσεις στην σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού

Μπορεί η πανδημία να επηρέασε την καθημερινότητα της ανθρωπότητας, ωστόσο υπάρχουν και θετικές ειδήσεις που φωτίζουν την άλλη οπτική.

Άπαντες τονίζουν ότι αυτό που προέχει είναι η πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας όπως δίδονται καθημερινά από τα αρμόδια όργανα.

Ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού έγκειται στον κάθε ένα από εμάς και στο προσωπικό αίσθημα ευθύνης.

Τα κυριότερα ειδησεογραφικά ανά το παγκόσμιο καταγράφουν κι αυτά τις εξελίξεις γύρω απ’ την πανδημία ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν

και τις θετικές ειδήσεις γύρω απ’ την πανδημία που σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι 6 θετικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών

- Προσωπικό που εργαζόταν σε προσωρινό νοσοκομείο της Κίνας,  γιόρτασε το κλείσιμο του νοσοκομείου, λόγω του χαμηλού αριθμού νέων περιπτώσεων.

- Μια γυναίκα 103 ετών (!) είναι το γηραιότερο άτομο που ανέρρωσε από τον ιό, αφού θεραπεύτηκε μετά από έξι ημέρες νοσηλείας σε ένα νοσοκομείο της Wuhan.

- Οι περιπτώσεις μειώνονται στη Νότιο Κορέα, όπου οι δοκιμές ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές και διαδεδομένες.

- Ολλανδοί ερευνητές εντόπισαν ένα αντίσωμα που σύμφωνα με πληροφορίες "προσφέρει δυνατότητες πρόληψης και θεραπείας του COVID-19".

- Ερευνητές στο Ισραήλ αναμένεται να ανακοινώσουν ένα εμβόλιο τις επόμενες ημέρες, με καναδούς επιστήμονες να κάνουν επίσης μια σημαντική ανακάλυψη στη νέα έρευνα εμβολίων.

- Γιατροί από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης πιστεύουν ότι το αίμα των ανακτηθέντων ασθενών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κορωνοϊού τουλάχιστον μέχρι να αναπτυχθούν πιο αποτελεσματικά φάρμακα.

Chinese medical workers who have been fighting the #coronavirus day and night in Wuhan celebrated the closing of the last temporary hospital in Wuhan.

The reported #covid19 cases went from a surge in February of 15,000 in one day to only 15 this week. pic.twitter.com/xWuPd23EfY

— redfish (@redfishstream) March 13, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα