Η άλλη όψη του Γιώργου Παμπορίδη

Στην Άλλη Όψη της Σημερινής, ο Υπουργός Υγείας μιλάει για τον Γιώργο πίσω από τον Παμπορίδη, τη ζωή του και τις απόψεις του.

Η σκιά του πολέμου, η στράτευση στον ΔΗΣΥ από μικρό παιδί, η καριέρα, η τύχη και η επιμονή ενός ανθρώπου που δηλώνει ότι δεν είναι ακομπλεξάριστος.

«Το βράδυ των προεδρικών εκλογών, που εξελέγη ο Σπύρος Κυπριανού, μας έκαψαν τα αυτοκίνητά μας, επειδή εγώ και η αδερφή μου ήμασταν αναμεμειγμένοι στον ΔΗΣΥ» διηγείται.

Εκφράζει, δε, την άποψη ότι στην Κύπρο υπάρχει μια σοβαροφάνεια στο

πολιτικό σκηνικό, η οποία είναι χαρακτηριστικό όλων των μικρών κοινωνιών, και θεωρεί ότι θα πρέπει να χλευάζεται.

Όπως διηγείται χαρακτηριστικά:

"Μια μέρα επιστρέφοντας από γεύμα, μου λέει η γραμματέας ότι με έψαχνε ο manager partner. Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα, γιατί, αντιλαμβάνεστε, σε μια εταιρεία με 600 δικηγόρους το να σε ψάχνει το αφεντικό, ήταν περίεργο. Όταν πάω πάνω, με βλέπει και μου λέει «who the fuck are you?». Τι εννοείς, του απαντώ. «Ποιος είσαι εσύ και γράφεις άρθρα, και μάλιστα υπογράφεις με το όνομα της εταιρείας; Μας ρώτησες;».

Του απάντησα ότι είχα άδεια από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. «Τότε γιατί γράφεις τέτοιες μ......ς;», λέει και μου πετάει το άρθρο. «Γιατί το πιστεύω», του απαντώ. «Κοίταξε, τηλεφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Mearsk (ενός δανέζικου κολοσσού και του μεγαλύτερου πελάτη μας) και ήταν θορυβημένος. Θέλει παρουσίαση». «Αστειεύεστε, αυτό είναι τίτλος διδακτορικού, δεν είναι μικρή δουλειά», του λέω. «Πόσο χρόνο χρειάζεσαι;», ρωτάει και του απαντώ έξι μήνες. Μου λέει «έχεις έξι εβδομάδες».

Όλοι έχουμε τα κόμπλεξ μας

Γενικώς, όχι, δεν είμαι ακομπλεξάριστος τύπος. Όλοι έχουμε τα κόμπλεξ μας. Αυτοσαρκάζομαι όμως, κυρίως για τη φαλάκρα μου. Τις απόκριες, για παράδειγμα, φόρεσα περούκα. Υπάρχει μια σοβαροφάνεια στην Κύπρο, η οποία είναι χαρακτηριστικό όλων των μικρών κοινωνιών και η οποία με ενοχλεί. Θεωρώ ότι αυτή η σοβαροφάνεια θα πρέπει να χλευάζεται, ιδιαίτερα από πολιτικούς και αξιωματούχους. Παίρνουμε πολύ στα σοβαρά τον ρόλο μας και με στεναχωρεί όταν βλέπω κάποιους να το παίζουν μόνο σοβαροί. Η σοβαρότητα δεν κρίνεται από το αν είσαι πλακατζής και χαβαλές, αλλά από το πόσο επαγγελματίας είσαι στη δουλειά σου".

Διαβάστε περισσότερα με την Σημερινή της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα