Η άλλη όψη του Αδάμου Αδάμου

Στην Άλλη όψη της κυριακάτικης Σημερινής, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου, μας μιλάει για τη ζωή του.

Ο πόλεμος του 1974, η συνύπαρξη με τους Τουρκοκυπρίους στη Λεμεσό και οι ιδεολογίες που έχουν ξεπεραστεί από έναν άνθρωπο που νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια. «Το κόστος που έχει ένας γιατρός όταν ασκεί το επάγγελμά του είναι μεγάλο. Εγώ το πλήρωσα με την υγεία μου».

Τονίζει δε, ότι είναι «άλλο πράγμα οι πολιτικές αντιλήψεις και άλλο η ανθρώπινη σχέση. Εγώ τα ξεχωρίζω αυτά τα δύο. Πιστεύω ότι έχει περάσει ο καιρός

των ιδεολογιών».

Φίλοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους

«Έχω φίλους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Άλλο πράγμα οι πολιτικές αντιλήψεις και άλλο η ανθρώπινες σχέσεις. Εγώ τα ξεχωρίζω αυτά τα δύο. Πιστεύω ότι έχει περάσει ο καιρός των ιδεολογιών, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κοινωνία μας. Ξέρετε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θήτευσα, είναι σχολείο και θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για τον τρόπο λειτουργίας των κοινοβουλίων των χωρών. Όσα έμαθα εκεί θέλω να εφαρμόσω κι εδώ, όσο θα είμαι βουλευτής, όπως για παράδειγμα να επιχειρηματολογούμε ο καθένας από την πλευρά του, αλλά στο τέλος να πρέπει να συνθέτουμε ιδέες για το καλό του πολίτη, έξω από τους λαϊκισμούς.

Αν αυτοπροσδιορίζομαι ως Αριστερός; Όχι, η δική μου ιδεολογία είναι ο άνθρωπος. Καταλαβαίνω τις ιδεολογίες των κομμάτων, καταλαβαίνω και την ιδεολογία του ΑΚΕΛ στο οποίο εξάλλου δεν ανήκω. Η συνεργασία μου με το κόμμα είναι στη βάση του πολιτικού του προγράμματος και όχι της ιδεολογίας του. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση, είναι να δούμε τις ανισότητες που υπάρχουν σε μια κοινωνία και να τις σμικρύνουμε».

*Διαβάστε περισσότερα με την κυριακάτικη Σημερινή.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα