Η άλλη όψη της Αντρούλας Βασιλείου

Στην "Άλλη όψη" της Σημερινής, η Αντρούλα Βασιλείου μας μιλάει για τη ζωή της.

Τα δύσκολα χρόνια στην Πάφο, η απόφαση για σπουδές νομικής, η δράση της ως Πρώτη Κυρία. Μια γυναίκα που νιώθει ευτυχισμένη για όσα έχει πετύχει. «Δεν ένιωσα ποτέ διακοσμητική δίπλα στον σύζυγό μου, γιατί ήμουν πάντα πολύ δραστήρια».

Όπως παραδέχεται, τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας ήταν ιδιαίτερα σκληρά, καθώς οι πόρτες του επαγγέλματος ήταν γι' αυτή κλειστές.

"Ερχόμενη στην Κύπρο,

τα δικηγορικά γραφεία δεν με δέχονταν γιατί ήμουν μια άγνωστη, μικρή κοπέλα στα 23. Όλοι μού έκλειναν την πόρτα. Επιπλέον, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο τότε Υπουργός Σπύρος Κυπριανού είχε σαν αρχή να μην προσλαμβάνουν γυναίκες εκτός αν επρόκειτο για γραμματειακό προσωπικό, οπότε ούτε κι εκεί είχα προοπτική. Εκείνος που με ενθάρρυνε να ανοίξω δικό μου δικηγορικό γραφείο, ήταν ο Γιώργος. Οι πελάτες άρχισαν να έρχονται, αλλά όταν κάποιες υποθέσεις έφταναν στο σημείο που έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις, η απάντησή τους ήταν «περίμενε, θα πάμε να συμβουλευτούμε κι έναν άντρα δικηγόρο». Εκείνο που τους έλεγα ήταν «να πάτε σε άλλον δικηγόρο, αλλά εγώ δεν συνεχίζω με την υπόθεση». Πολλές φορές έχαναν στο δικαστήριο κι όταν τους έβρισκα μετά από καιρό, μου έλεγαν «μακάρι να σε ακούγαμε». Με πείραζε η προκατάληψη, αλλά αυτή ήταν η κατάσταση.

Για τη θέση της δίπλα στον Γιώργο Βασιλείου

Αν ένιωσα ποτέ «διακοσμητική» δίπλα στον σύζυγό μου; Όχι, γιατί ήμουν πολύ δραστήρια. Σε αντίθεση με την κυρία Κυπριανού, η οποία ήταν πολύ περιορισμένη σε όσα έκανε, εγώ βγήκα έξω, άνοιξα και το Προεδρικό για τον κόσμο, έκανα πολλά πράγματα. Το υπαίθριο θεατράκι του Προεδρικού, εγώ το έφτιαξα, στη θέση ενός φθαρμένου ελικοδρομίου. Όταν τόλμησα να βρω μερικές εταιρείες οι οποίες θέλησαν να φτιάξουν το θεατράκι δωρεάν, χωρίς να ξοδέψει ούτε δεκάρα η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν φαντάζεστε τι έλεγαν για μένα και τι έγραφαν οι εφημερίδες. Χαίρομαι όμως διότι το αξιοποίησαν και οι επόμενοι Πρόεδροι, αφήνοντας τον κόσμο να μπαίνει μέσα και να βλέπει. Πάντα οι εκδηλώσεις που κάναμε ήταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, άρα «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».

Διαβάστε περισσότερα στη Σημερινή της Κυριακής.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα