Η «ακτινογραφία» των 245 κρουσμάτων: Οι περιοχές, οι ομάδες και τα rapid test

Ακόμα 245 νέα περιστατικά Covid-19 από 7.235 εργαστηριακές διαγνώσεις με τη μοριακή μέθοδο ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το Σάββατο, καθώς και 79 θετικά αποτελέσματα από 6.208 δειγματοληψίες για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός, δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι συνολικά είχαν πραγματοποιηθεί 13.443 τεστ για ανίχνευση της νόσου COVID-19.

Όσον

αφορά στις ομάδες που εντοπίστηκαν τα 245 κρούσματα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η πλειοψηφία τους προέρχεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία με 101 κρούσματα. Τα 36 από τα 245 κρούσματα αφορούν περιστατικά που είχαν εντοπιστεί θετικά μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες και επαληθεύτηκαν με τη μέθοδο PCR. Τα θετικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που επιβεβαιώνονται με τη μέθοδο PCR περιλαμβάνονται στον αριθμό των ημερήσιων περιστατικών και στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων πιο κάτω.

Σημειώνεται ότι από 414 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 45 κρούσματα.

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, για κάθε επαρχία διαμορφώθηκαν ως εξής:

Από 1.027 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 18 κρούσματα.

Από 191 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Από 864 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Από 302 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Από 270 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Αμμοχώστου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επίσης, όπως έχει διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες, παράγοντας ανησυχίας είναι τα γηροκομεία αλλά και τα σχολεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους Υπουργείου Υγείας, από 10 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Πρόκειται για δύο περιστατικά από τη Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων Τιμόθειο με το σύνολο των κρουσμάτων από την συγκεκριμένη στέγη να ανέρχεται σε 12.

Από 174 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα η διερεύνηση και δεν υπάρχει η πληροφορία ως προς το ποιο ή ποια σχολεία αφορούν τα κρούσματα αυτά.

Τα rapid test

Από τα 13.443 τεστ, τα 6.208 διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με 79 θετικά αποτελέσματα, που εντοπίστηκαν ως ακολούθως:

Περιοχή

Σημεία δειγματοληψίας

Σύνολο τεστ

Σύνολο θετικών

Πάφος (σύνολο θετικών: 4)

Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς Παπαντωνίου (Λεωφόρος Ελλάδος)

319

3

Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου (μπροστά από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη)

210

1

Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης, Χλώρακα

241

0

Λεμεσός (σύνολο θετικών: 24)

Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)

231

2

Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Λινόπετρα

355

8

Limassol Shopping Centre, Πολεμίδια (πρώην Ορφανίδης)

446

9

Μόλος – Περιοχή Caffe Nero

199

4

Μόλος – Παλιό Λιμάνι

139

1

Λάρνακα (σύνολο θετικών: 10)

Λειβάδια (χώρος στάθμευσης Υπεραγοράς Στέλιος Ανδρέου)

377

6

Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου

287

2

Πλατεία Ευρώπης

302

2

Χώρος στάθμευσης Jumbo

228

0

Αμμόχωστος (σύνολο θετικών: 12)

Εκκλησία Παναγίας Ελεούσης, Λιοπέτρι

377

12

Λευκωσία (σύνολο θετικών: 29)

Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς Αθηαινίτη (Λεωφόρος Τζον Κέννεντι, Παλλουριώτισσα) – Mall of Cyprus

340

7

Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Έγκωμη

566

6

Εξωτερικά Ιατρεία Ιδαλίου

838

6

Διασταύρωση Λεωφόρων Σταυρού και Ιωσήφ Χατζηιωσήφ (μπροστά από Coffee Island)

502

9

Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος Οδού Λήδρας) – Mall of Cyprus

251

1

Διαβάστε επίσης:

245 νέα κρούσματα στην Κύπρο,79 θετικά από rapid test- Οι αριθμοί ανά επαρχία

Αυτά είναι τα 15 σημεία δειγματοληψίας για έλεγχο με rapid tests (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Διαφοροποιήσεις στα σημεία δειγματοληψιών- Τι αλλάζει στη Λεμεσό

Keywords
Τυχαία Θέματα