Η Αυστραλία επιβάλλει πρόστιμο στo "X" για κενά κατά της παιδικής κακοποίησης

Πρόστιμο 610.500 δολαρίων Αυστραλίας (περ. €365,877) επέβαλε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X η ρυθμιστική αρχή της χώρας για αποτυχία να συνεργαστεί με μια έρευνα για πρακτικές κατά της παιδικής κακοποίησης.

Η Επιτροπή e-Safety επέβαλε πρόστιμο στην X, την πλατφόρμα που μετονόμασε ο Ίλον Μασκ από το Twitter, λέγοντας ότι απέτυχε να απαντήσει σε ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που χρειάστηκε για να απαντήσει σε αναφορές για υλικό κακοποίησης παιδιών στην πλατφόρμα και τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για τον εντοπισμό

του.

Αν και μικρό σε σύγκριση με τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε ο Mασκ για τον ιστότοπο τον Οκτώβριο του 2022, το πρόστιμο είναι ένα πλήγμα για τη φήμη μιας εταιρείας που έχει δει μια συνεχή μείωση των εσόδων της καθώς οι διαφημιστές μειώνουν τις δαπάνες σε μια πλατφόρμα που έχει σταματήσει την εποπτεία περιεχομένου και επαναφέρει χιλιάδες απαγορευμένους λογαριασμούς.

Η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή είπε ότι όταν ρώτησε το X πώς απέτρεψε την προσέγγιση παιδιών για αθέμιτους σκοπούς στην πλατφόρμα, το Χ απάντησε ότι δεν ήταν μια υπηρεσία που χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό νέων.

Το Χ είπε στη ρυθμιστική αρχή ότι η τεχνολογία anti-grooming (προστασία κατά της  προσέγγισης παιδιών για αθέμιτους σκοπούς), δεν είχε επαρκή ικανότητα ή ακρίβεια για να αναπτυχθεί στο Twitter.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε στη ρυθμιστική αρχή ότι είχε περικόψει το 80% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως και δεν έχει προσωπικό δημόσιας πολιτικής στην Αυστραλία, σε σύγκριση με δύο πριν από την εξαγορά του Μασκ.

Η εταιρεία είπε στη ρυθμιστική αρχή ότι δεν χρησιμοποιούσε εργαλεία για να ανιχνεύσει το υλικό σε ιδιωτικά μηνύματα επειδή «η τεχνολογία είναι ακόμη σε εξέλιξη», είπε η ρυθμιστική αρχή.

Πιο πρόσφατα, η ΕΕ δήλωσε ότι διερευνά το X για πιθανή παραβίαση των νέων τεχνολογικών κανόνων της, αφού η πλατφόρμα κατηγορήθηκε ότι απέτυχε να χαλιναγωγήσει την παραπληροφόρηση σε σχέση με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα