Η ΑΕΛ φρέναρε... τον ΑΠΟΕΛ!

Η ΑΕΛ πήρε το πολυπόθητο τρίποντο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο "ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium", με 1-0 με γκολ του Μακρή στο 55ο λεπτό, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού ανέβηκαν στους 25 βαθμούς ενώ οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας έμειναν στους 40 και στην 2η θέση, 1 βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο

ΑΕΚ. Με δέκα ολοκλήρωσε τον αγώνα η ομάδα του Μιλόγεβιτς που γνώρισε την πρώτη του ήττα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίττρινη κάρτα ο Εφραίμ

Σε ένα πρώτο μέρος όπου θα ξεχαστεί γρήγορα από τους δυο προπονητές ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά από την ΑΕΛ κράτησε καλά εκτός περιοχής το Μούριελ τους παίκτες του Μιλόγεβιτς με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια. 

Η πρώτη καλή στιγμή στο «αλφαμέγα» ήρθε στο 14ο λεπτό και ήταν για την ομάδα της ΑΕΛ. Ο Μπεραχίνο μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ προς στην εστία του Μπέλετς, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ

Απάντηση από Μαρκίνιος  Στο 14ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ. Από καλή θέση ο Μαρκίνιος έκανε το πλασέ η μπάλα πέρασε έξω, ενώ στο 32ο λεπτό ένα δυνατό στου του Σατσιά είχςε την ίδια κατάληξη. 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΛ κατέγραψε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Μιραλάς έκανε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση και ανάγκασε τον Μπέλετς σε επέμβαση διώχνοντας την μπάλα κρατώντας το μηδέν για την εστία του. 

Ο ένας ΔΟΚΑΡΙ, ο άλλος το ΓΚΟΛ 

Με διαφοράς τριών λεπτών. Στο 52ο λεπτό ο Κβιλιτάια μέσα από την περιοχή έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Μούριελ ωστόσο αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του στερώντας από τον Γεωργιανό επιθετικό να βάλει μπροστά στο σκορ τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας. 

Προβάδισμα με έναν πρώην…

Τρία λεπτά αργότερα ο Μακρής άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ. Κάθετη μπαλιά του Τσιμπόλα στον Μιραλάς ο οποίος έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Μακρής με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπέλετς για το 1-0 

Κλασική με Εφραίμ 

Στο 80ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Εφραίμ Απέναντι από τον Μούριελ έκανε το πλασέ αλλά ήρθε το μεγάλο "όχι" από τον κήπερ της ομάδας της Λεμεσού κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. 

ΑΕΛ (Τσ.Γιανέφσκι): Mπέκερ, Τεσέιρα, Χάσα (37' Μακρής), Νταβόρ, Μπεραχίνο, Μιραλάς (88' Παπαφώτης), Σάντος, Τσιμπόλα, Μπίλοβαρ, Τζάλμα, Σις.

Στον πάγκο: Φερνάντες, Παπαφώτης, Μακρής, Παντελή, Ανδρέου, Σιλβέστρος, Μιλιντσεάνου, Κολιάς, Ιωάννου, Ζαχαρία.

ΑΠΟΕΛ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Φεράρι, Καρώ, Κρέσπο, Σατσιάς (68' Ντονγκαλά), Σαρφό, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (68' Εφραίμ), Δώνης (73' Ηλία), Κβιλιτάια.

-Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Τσεμπάκ, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Ντίας, Ντονγκαλά, Μορέιρα.

Κίτρινες: Μιραλάς, Τεσέιρα, Μπέκερ, Σις  / Δώνης, Σατσιάς, Φεράρι

Κόκκινες: Εφραίμ 

Διαιτητής: Strukan Duje

Α' Βοηθός Διαιτητής: Zobenica Bojan

Β' Βοηθός Διαιτητής: Jaksic Alen

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Vidulin Marin

AVAR: Durak Vedran

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Keywords
Τυχαία Θέματα