Η Unicars τοποθετείται για το σκάνδαλο Volkswagen

Άγνοια για το κατά πόσο το σκάνδαλο Volkswagen επηρεάζει τους πελάτες της εταιρείας στην Κύπρο δηλώνει στο παρών στάδιο η αντιπροσωπεία της εταιρείας Unicars.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Chief Operating Officer της εταιρείας, Κυριάκος Ζηντίλης ανέφερε ότι η πληροφόρηση που υπάρχει αυτή τη

στιγμή, είναι ότι το πρόβλημα που έχει να κάνει με το λογισμικό των ρύπων της μηχανής, επηρεάζει μόνο πετρελαιοκινητήρες.

«Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν αυτοκίνητα με τέτοιους κινητήρες στην Κύπρο. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για κινητήρες της γκάμας ΕΑ189. Δεν ξέρουμε αν έχουν εισαχθεί τέτοια στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η UNICARS βρίσκεται ουσιαστικά σε αναμονή, μέχρι να ενημερωθεί για το κατά πόσο υπάρχουν τέτοιοι κινητήρες στην Κύπρο.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως η απαίτηση του κάθε πελάτη της εταιρείας θα αντιμετωπιστεί σωστά και επαγγελματικά, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την ασφάλεια ή την κίνηση του αυτοκινήτου.

Παγκόσμιες διαστάσεις

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάνδαλο έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς το εν λόγο λογισμικό, παραποιούσε ουσιαστικά τον έλεγχο των ρύπων. Συνολικά σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, επηρεάζονται 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο. Μάλιστα όπως έδειξαν εσωτερικές έρευνες, το συγκεκριμένο λογισμικό είναι παρόν και σε άλλα οχήματα ντίζελ του ομίλου, όπως Audi, Skoda, Seat και Porsche.

Η παραποίηση, με στόχο τη χειραγώγηση των αντιρρυπαντικών ελέγχων, αφορά τους κινητήρες ντίζελ τύπου EA189.

Η Volkswagen δίνει στην ανακοίνωσή της τη διαβεβαίωση ότι εργάζεται εντατικά για την αποκατάσταση των ανωμαλιών με τη λήψη τεχνικών μέτρων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στις ΗΠΑ Μάικλ Χορν παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μπρούκλιν ότι η εταιρεία «τα έκανε θάλασσα» και ότι αποδείχθηκε ανέντιμη απέναντι τις ρυθμιστικές αρχές και τους πελάτες της.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα