Η UEFA «έδειξε» Ομόνοια, αλλά έδωσε και (δεύτερη) ελπίδα στην Ανόρθωση!

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τα… προγνωστικά η σημερινή (23/4) τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA αφ’ ενός επανέλαβε πως η ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων εντός αγωνιστικών χώρων παραμένει απόλυτη προτεραιότητα, αφ’ ετέρου έθεσε για πρώτη φορά το πλαίσιο για πρόωρη και οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και κυπέλλων καθορίζοντας τα κριτήρια και για τη διανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Εκκινώντας από το τελευταίο, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει πλέον δεδομένα στα χέρια της αναφορικά με το ενδεχόμενο

μη ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου 2019/20. Η απουσία αγωνιστικών εκκρεμοτήτων μέχρι το σημείο της αναστολής της δράσης (όλες οι ομάδες έχουν δώσει τον ίδιο αριθμό αγώνων) σημαίνει ότι -σε περίπτωση διακοπής- δεν θα ισχύσει το κριτήριο των βαθμών ανά αγώνα (που αποκάλυψαν οι Times, αλλά δεν αναφερόταν στις επίσημες ανακοινώσεις της UEFA), αλλά η βαθμολογία.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA!

Από αυτήν προκύπτει και ποιες ομάδες θα πάρουν ευρωπαϊκά εισιτήρια και ποιες θα πέσουν στη β’ κατηγορία, ενώ για τον τίτλο του πρωταθλητή υπάρχει η πρόνοια περί ισοβαθμίας στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία εν προκειμένω ευνοεί την Ομόνοια χάρη στα καλύτερα αποτελέσματα στα δύο παιχνίδια της με την Ανόρθωση.

Η UEFA μοιράζει άμεσα 70 εκατομμύρια σε 676 ομάδες στην Ευρώπη!

Ο σύλλογος της Αμμοχώστου, ωστόσο, δεν έχει πλέον να ελπίζει μόνον στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, δηλαδή στη διεξαγωγή των υπόλοιπων εννέα αγωνιστικών. Κι αυτό, διότι η UEFA φρόντισε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της να δημιουργήσει ακόμη ένα παραθυράκι για όσες ομάδες στην Ευρώπη επιζητούν το προσπέρασμα στην πρώτη θέση.

UEFA: «Αλλάξτε το φόρματ και τελειώστε το πρωτάθλημα»!

Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση που οι ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των υπολειπόμενων αγώνων δεν επαρκούν, τότε η διοργανώτρια αρχή (η ΚΟΠ εν προκειμένω) έχει το «πράσινο φως» από την UEFA να εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο τροποποίησης -μεσούσης της σεζόν- του φόρματ του πρωταθλήματος, προκειμένου τα πάντα να κριθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Σημαντική απόφαση της UEFA για το Euro

Με άλλα λόγια, αν κρίνει ότι αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τις κατευθυντήριες γραμμές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τότε μπορεί π.χ. να αποφασίσει ακόμη και η διεξαγωγή αγώνα (ή αγώνων) μπαράζ μεταξύ Ομόνοιας και Ανόρθωσης, καθώς είναι η μοναδική ισοβαθμία στον πίνακα και κρίνει τον τίτλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα