Η Kalys Solutions συμμετέχει στο έργο BaSE

Τον Μάρτη του 2015 ξεκίνησε σε Κύπρο και Ελλάδα το επιχορηγημένο έργο BaSE, Become a Successful Entrepreneur (γίνε επιτυχημένος επιχειρηματίας), στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus +, στο οποίο συμμετέχει η Kalys Solutions.

Το Έργο BaSE

Το έργο εντάσσετε στους στόχους πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εκπαίδευση και την νεολαία και στόχο

έχει να παρέχει την απαραίτητα εκπαίδευση, καθώς και χρήσιμα εργαλεία σε αυτούς που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η Σύμπραξη του έργου

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δύο χώρες Κύπρος και Ελλάδα με τέσσερις οργανισμούς. Η Kalys Solutions (Κύπρος), το τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ( Ελλάδα) και τέλος το MC Institute of Public Relations (Κύπρος). Επιπρόσθετα ως συνεργαζόμενοι φορείς συμμετέχουν η Business and Professional Women (BPW) Nicosia και η Young BPW Cyprus, με σκοπό την παροχή βοήθειας για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος και προς την διάχυση των αποτελεσμάτων.

Δραστηριότητες

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Μάρτιο του 2015 και θα έχει διάρκεια 18 μηνών (με ημερομηνία λήξης τον Οκτώβριο του 2016). Κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, σκοπός είναι να φτιαχτούν προϊόντα και εργαλεία τα οποία θα μπορούν να παρέχουν την βοηθητική εκπαίδευση στους νέους όσον αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τρόπο δημιουργίας, διαχείρισης και ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα (www.baseproject.eu), στην οποία θα περιέχεται εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με την εκκίνηση, και διαχείριση επιχειρήσεων. Αυτό θα συνοδευτεί με την δημιουργία λογισμικού προγράμματος τρισδιάστατης απεικόνισης πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος (virtual reality simulation game). Μέσω του εν λόγο παιχνιδιού, οι χρήστες, θα μπορούν να εξασκήσουν τις ικανότητες και δεξιότητες τους, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις στην εξέλιξη και πορεία του παιχνιδιού και, άρα, της εικονικής τους επιχείρησης. Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, θα παρέχεται στους χρήστες τελική αξιολόγηση μέσω της οποίας θα μπορούν να πάρουν πληροφόρηση σχετικά με τις αδυναμίες τις οποίες θα έχει αναγνωρίσει το λογισμικό και πώς να τις αντιμετωπίσουν.

Τα εργαλεία αυτά θα είναι έτοιμα τον Ιανουάριο το 2016 και μέχρι και το τέλος του Προγράμματος θα ακολουθήσει μία σειρά σχετικών δραστηριοτήτων με στόχο την καλύτερη απορρόφηση της γνώσης και διάχυση αποτελεσμάτων (παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές ημερίδες και σεμινάρια σε Κύπρο και Ελλάδα).

Αποτελέσματα

Το έργο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης της επιχειρηματικής νοοτροπίας και των νέων επιχειρήσεων. Έτσι, το έργο στοχεύει στην παροχή βοήθειας, στήριξης και επιμόρφωσης της νεολαίας, με επιθυμητό αποτέλεσμα την δημιουργία νέων επιχειρήσεων καθώς και την εξέλιξη των υφιστάμενων, πράγμα το οποίο αποτελεί και κύριο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αναμόχλευση της οικονομίας.

Η Kalys Solutions LTD

H Kalys Solutions LTD είναι ιδιωτική εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη επιχειρήσεων καθώς και την αξιοποίηση διαθέσιμων κονδυλίων σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Kalys Solutions εκτός από εταίρος, είναι αυτή που συνέγραψε την πρόταση η οποία υποβλήθηκε για την επιχορήγηση του προγράμματος BaSE.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε την Κalys Solutions στο 22355935, ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] ή και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας www.kalys-solutions.com

Keywords
Τυχαία Θέματα