Η FIBA απέρριψε την ένσταση, αλλά τιμώρησε τους διαιτητές

Η FIBA παραδέχτηκε ότι έγινε λάθος στην επίμαχη φάση με την βολή του Βαλαντσιούνας, τιμώρησε τους διαιτητές, αλλά απέρριψε την ένσταση των Λιθουανών.

Οι φωνές των Λιθουανών μετά τη λήξη του αγώνα με την Γαλλία ακούστηκαν από τη Ναντζίνγκ μέχρι το Κάουνας το απόγευμα του Σαββάτου (7/9), με αφορμή την αντικανονική παρέμβαση του Ρούντι Γκομπέρ στην ελεύθερη βολή του Γιόνας Βαλαντσιούνας 30,8'' πριν από τη λήξη. Πήγαν όμως στον βρόντο.

Η FIBA

ναι μεν επιβεβαίωσε ότι έγινε λάθος στην επίμαχη φάση, τιμωρώντας μάλιστα τους διαιτητές (ο Ισπανός Κόντε, ο Γκαρσία Νιέβες από την Βενεζουέλα και ο Αργεντινός Λεζκάνο δεν θα σφυρίξουν ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο), ωστόσο δεν έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλλε η Λιθουανία αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

"Μετά την εξέταση του video του αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Λιθουανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, η FIBA αποφάνθηκε ότι στην τελευταία ελεύθερη βολή του Λιθουανού παίκτη με το Νο. 17 και με 30,8'' να απομένουν στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Γάλλος παίκτης με το Νο. 27 ακούμπησε την στεφάνη ενώ η μπάλα βρισκόταν σε επαφή με αυτό", αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

"Η σωστή απόφαση θα έπρεπε να είναι να υποδειχθεί η αντικανονική παρέμβαση και να μετρήσει ένας πόντος υπέρ της Λιθουανίας. Οι διαιτητές αυτού του αγώνα δεν θα σφυρίξουν σε άλλα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα