Η CCB εισήγαγε ομόλογό της για διαπραγμάτευση στο Ντουμπάι

H China Construction Bank (CCB), η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα από πλευράς ενεργητικού, εισήγαγε ομόλογό της ύψους 600 εκατ. δολαρίων, για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Ντουμπάι (Nasdaq Dubai). Η εισαγωγή έγινε από τη θυγατρική της CCB στο Χονγκ Κονγκ,

όπως ανέφερε το Nasdaq Dubai με ανακοίνωσή του.

Η CCB είναι η τέταρτη κινεζική τράπεζα που εισάγει ομόλογό της για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Ντουμπάι από το 2014, κάτι που υπογραμμίζει τις διευρυνόμενες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και της Κίνας.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης του Αμπού Ντάμπι δήλωσε ότι «δεν είναι υπερβολικό το όραμά μας να φθάσουμε στα 100 δισεκ. δολάρια το διμερές εμπόριο (με την Κίνα) στο κοντινό μέλλον». Το εμπόριο μεταξύ των ΗΑΕ και της Κίνας αναμένεται να υπερβεί τα 60 δισεκ. δολάρια στο τέλος του 2016 από 54,8 δισεκ. δολάρια το 2014.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες κινεζικές τράπεζες έχουν υποκαταστήματα στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Κέντρο του Ντουμπάι (DIFC), που αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική ελεύθερη ζώνη στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του DIFC, δύο ακόμη κινεζικές τράπεζες βρίσκονται στη διαδικασία να ανοίξουν υποκαταστήματα στο DIFC.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα