Η BG δίνει νέα προοπτική στην ανάπτυξη του οικοπέδου 12

Θετικό πρόσημο για την Κύπρο και τον τομέα της ενέργειας αποτελεί η είσοδος του ομίλου BG στο οικόπεδο 12, καθώς δεν αποκλείεται να έχει να προτείνει ιδέες που να επισπεύσουν την παραγωγή φυσικού αερίου από την Αφροδίτη.

Όπως είναι γνωστό με το σχέδιο το οποίο κατέθεσε η κοινοπραξία του τεμαχίου 12, η παραγωγή φυσικού αερίου δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το 2020. Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, η Πρόεδρος της ΕΥΚ, Τούλα Ονουφρίου, ανέφερε ότι η BG είναι μια πολύ έμπειρη εταιρεία

στον τομέα της ενέργειας, η οποία συμμετέχει στο ανενεργό τερματικό υγροποίησης του Ιντκού στην Αίγυπτο και άρα έχει κάθε συμφέρον να επισπεύσει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης.

Όπως εξήγησε η BG πέραν της εμπλοκής της στο οικόπεδο 12, αποτελεί και πιθανό αγοραστή του φυσικού αερίου της Αφροδίτης. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο με την επίσημη είσοδο της εταιρείας στο οικόπεδο 12, να τεθεί εκ νέου για συζήτηση το σχέδιο ανάπτυξης, με την BG να έχει να προτείνει διαφορετικά πράγματα που να αφορούν τον τρόπο ανάπτυξης, το κόστος αλλά και τα χρονοδιαγράμματα.

Ερωτηθείσα για τις διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο, η Τούλα Ονουφρίου διαβεβαίωσε ότι βαίνουν καλώς και ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να υπάρξει κατάληξη σε ένα αρχικό πλάνο. Τόνισε πως το ενδιαφέρον της Αιγύπτου παραμένει ζωηρό και εκφράζεται και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε εταιρικό.

Διαβάστε επίσης Γιατί η είσοδος της BG στο «12» είναι win-win situation

Keywords
Τυχαία Θέματα