«Η 3η θέση είναι το ίδιο υψηλό επίτευγμα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Η Λίβερπουλ έμεινε 17 πόντους πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι στη περυσινή Premier League, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τονίζει ωστόσο πως η 3η θέση που πήραν οι κόκκινοι ήταν εξίσου σημαντική με την κατάκτηση του τίτλου έναν χρόνο νωρίτερα.

Η σεζόν 2019-2020 βρήκε την Λίβερπουλ να πραγματοποιεί μία ξέφρενη πορεία από την αρχή μέχρι το τέλος και το φιναλε εκείνης της αγωνιστικής περιόδου βρήκε τους κόκκινους να κατακτούν το πρωτάθλημα και να βάζουν φρένο σε 30 χρόνια αναμονής και προσμονής.

Πέρυσι, αποδεκατίστηκαν από τραυματισμούς και δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, ωστόσο αν και βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού μπόρεσαν να μείνουν όρθιοι, αφού με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ μπόρεσαν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη 4άδα και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο νέο Champions League.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιούργκεν Κλοπ, η 3η θέση που πήρε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ στο περυσινό πρωτάθλημα είναι εξίσου σημαντικό επίτευγμα με την κατάκτηση της κορυφής έναν χρόνο νωρίτερα, συνυπολογίζοντας κάποιος τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν με απουσίες πολλών βασικών και πρωτοκλασάτων στελεχών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς άμυνα. Οι Φαν Ντάικ, Ματίπ και Γκόμεζ ήταν εκτός.

Μας πήρε κάποιο καιρό μέχρι να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Η δομή μας πήγε περίπατο. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε αυτό που φαινόταν φυσιολογικό για μας μέχρι πρότινος.

Η τρίτη θέση είναι το ίδιο υψηλό επίτευγμα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος την προηγούμενη χρονιά", ξεκαθάρισε ο Γερμανός τεχνικός με συνέντευξή του στην Bild, ενώ ερωτηθείς για το ματς του περασμένου Σαββάτου με την Μπέρνλι που έγινε σε γεμάτο Άνφιλντ (νίκη με 2-0 για τους κόκκινους με ασίστ του Τσιμίκα στο πρώτο γκολ), πρόσθεσε στο γερμανικό μέσο:

"Είναι εκπληκτικό που έχουμε πάλι κοντά μας τους οπαδούς. Δεν τους είχαμε για καιρό, είχαν περάσει 529 ημέρες. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα περνούσε τόσο μεγάλο διάστημα όπου θα παίζαμε χωρίς γεμάτες τις εξέδρες.

Έγινε η αρχή και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι γιατί αυτό θα σημαίνει πως η κατάσταση στον κόσμο βελτιώνεται και δεν θα βλέπουμε μόνο στα αγγλικά γήπεδα εικόνες με γεμάτα γήπεδα".

Υπενθυμίζεται πως Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μπράιτον και Τότεναμ είναι οι τέσσερις ομάδες που έχουν κάνει το "2 στα 2" στην εκκίνηση της φετινής Premier League, με τις δύο πρώτες να αναμετρώνται μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο στο Άνφιλντ (28/8, 19:30) στο μεγάλο ματς της 3ης αγωνιστικής.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα