Η 19χρονη Ειρήνη έδωσε ονόματα για υπόθεση κοκαΐνης

Ένας Ρουμάνος φαίνεται να είναι το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της 19χρονης που συνελήφθη με κοκαΐνη πριν από σχεδόν τρεις μήνες στο Χονγκ Κονγκ.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου φέρεται, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ελληνικό ΜΜΕ, να ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω διαδικτύου όσο έμενε στη Μυτιλήνη

και εκείνος τής έταξε ότι θα γίνει μοντέλο.

Η 19χρονη έδωσε τελικά στις κινεζικές αρχές στοιχεία για τον Ρουμάνο, αλλά και για τον πατέρα του. Πρόκειται για αυτούς που τη συνόδευσαν ως την Αιθιοπία και της έδωσαν, όπως ισχυρίζεται, τον σάκο με την κρυμμένη κοκαΐνη με την οποία συνελήφθη.

«Ο 28χρονος ήταν μπλεγμένος με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών», αναφέρουν πηγές στο ίδιο δημοσίευμα και τονίζουν ότι όσοι ξέρουν ότι τους «έδωσε», δεν θα αφήσουν σε ησυχία την οικογένεια της κοπέλας.

Με την ανακοίνωση της σύλληψης της Ελληνίδας στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο Ρουμάνος εξαφανίστηκε από το νησί, ενώ έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα social media.

Ένα μήνυμα, όμως, που είχε γράψει σε ανάρτηση της Ειρήνης στις 19 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή τους για Αιθιοπία, τον «καρφώνει».

Θέλοντας να σχολιάσει μια φωτογραφία της, θα γράψει στα αγγλικά «είναι από το... Χονγκ Κόνγκ;». Εκείνη, σκωπτικά, θα απαντήσει «made in China», για να καταλήξει ο άνδρας από τη Ρουμανία: «Ειρήνη ή Χονγκ Κόνγκ ή Τόκιο», με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συνθηματικά τής έδινε το νέο δρομολόγιο ταξιδιού, χωρίς βέβαια κανείς τους να γνωρίζει τι θα επακολουθούσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο ραδιόφωνο, αποκάλυψε πως η επικοινωνία της Ειρήνης με τους γονείς της ήταν πολύ δύσκολη, λόγω της κακής της ψυχολογικής κατάστασης.

«Οι γονείς της είναι εδώ και τέσσερις μέρες στο Χονγκ Κονγκ και βλέπουν καθημερινά την Ειρήνη για μισή ώρα. Στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη ακρόαση, ήδη οι γονείς της και η ίδια συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τον δικηγόρο που πρότεινα και επιλέξαμε. Εκεί θα κληθεί να δηλώσει αν είναι ένοχη ή αθώα. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή αναβολή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, ώστε να δηλωθεί επισήμως στο ακροατήριο από την ίδια αν δηλώνει τελικώς ένοχη ή αθώα», ανέφερε.

«Το τι ακριβώς θα ισχυριστεί έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Αν μεν δηλώσει αθώα, οδηγεί σε πολύμηνη δίκη, με πολλές συνεδριάσεις, με συγκρότηση επταμελούς σώματος ενόρκων και με ιδιαίτερα ακριβό κόστος των δικαστικών εξόδων και δικηγορικών αμοιβών και, αν τελικά κριθεί ένοχη, με βάση την ποσότητα και την καθαρότητα, θα μείνει 23-26 χρόνια στη φυλακή», προσθέτει ο δικηγόρος.

«Η ίδια δηλώνει διαρκώς την αθωότητά της, δηλαδή το ότι δεν γνώριζε για την ποσότητα που έφερε στην κρύπτη του σακιδίου. Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο τι να πιστέψω και αυτό διότι ο κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μέχρι και να ψεύδεται. Απόφαση σε καφενείο δεν θα βγάλω, δεν έχω καμία βεβαιότητα. Μπορεί να λέει όντως την αλήθεια και γι' αυτό να ήταν ανέμελη...

Αν δηλώσει ένοχη, ωστόσο, κατεβαίνει στα 16 χρόνια η ποινή και με καλή διαγωγή μειώνεται στα 11! Έχει, λοιπόν, σημασία το τι θα επιλέξουν οι ίδιοι και οι γονείς της. Ο δικός μου ρόλος είναι αυτός. Δεν μπορώ να την υπερασπιστώ στο Χονγκ Κονγκ, αλλά, αναλόγως των εξελίξεων της υπόθεσης, θα επιδιώξω την ποινική της δίωξη στην Ελλάδα για να μπορέσω να προχωρήσω σε έκδοση στη χώρα μας, με λίγες πιθανότητες».

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα