Γύρισε αρνητικά η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου

Οριακή πτώση σημειώνει σήμερα η μετοχή της Τράπεζας Κύπρο, τόσο στο Χρηματιστήρι του Λονδίνου (LSE), όσο και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), μετά από το χθεσινό «ράλι» που ακολούθησε το θετικό κλίμα αναφορικά με την εισαγωγή της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και την εγχώρια επιστροφή της στο ταμπλό.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα η μετοχή στο LSE

παρουσίαζε πτώση της τάξεως του -0,90% στα €3,32, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στα €3,35, αφού είχε σημειώσει αύξηση σε σχέση με την τιμή εισαγωγής η οποία άγγιξε το 4%.

Την ίδια ώρα στο ΧΑΚ, η μετοχή κινήθηκε στο -0,61% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα €3,30, αφού είχε σημειώσει αύξηση 2,48%. Μέγιστη τιμή την οποία άγγιξε η μετοχή ενδοσυνεδριακά χθες, ήταν τα €3,46.

Σύμφωνα με αναλυτές, είναι φυσιολογικό η μετοχή να μην έχει σταθερές αποδώσεις κατά το πρώτο διάστημα, μέχρι να σταθεροποιήσει τη θέση της και να μπορέσει να αποδώσει "σωστά", αναλόγως με την τιμή που θα επιλέξει η αγορά να της προσδώσει.

Όσον αφορά στη γενική εικόνα του ΧΑΚ, αυτή παρουσιάζει μικρές ζημιές, επανερχόμενη κάτω από το ψυχολογικό όριο των 70 μονάδων, στις 69,69 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,63%. Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 41,19 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,70%.

Η πτώση, κατά κύριο λόγο, οφείλεται στις πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικοί τίτλοι, παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα Κύπρου προσελκύει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, Ελληνική Τράπεζα σημειώνει πτώση της τάξεως του -2,36% και η Alpha Bank με -1%.

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:12 έφτασε τις 69,69 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό -0,63%. Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 41,19 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,70%.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα