Γου Λέι ο πρώτος Κινέζος που σκοράρει απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Απόλυτη τρέλα επικρατεί στην Κίνα μετά το γκολ της ισοφάρισης του Γου Λέι στο παιχνίδι της Εσπανιόλ με την Μπαρτσελόνα.

Φαινομενικά το ντέρμπι της Βαρκελώνης θα ήταν μία σχετικά εύκολη υπόθεση για την Μπαρτσελόνα, η οποία απέναντι στην ουραγό Εσπανιόλ, θα έβρισκε το τρίποντο που θα την τοποθετούσε μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή του πρωταθλήματος. Οι «μπλαουγκράνα» όμως υπολόγιζαν χωρίς έναν Κινέζο. Στο 88ο λεπτό ο Γου Λέι με ένα διαγώνιο σουτ

ισοφάρισε για τους γηπεδούχους σε 2-2 κάνοντας περήφανη μία ολόκληρη χώρα. 

Ο 28χρονος εξτρέμ σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος Κινέζος ποδοσφαιριστής που σκοράρει απέναντι στην Μπαρτσελόνα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τα λεπτά που ακολούθησαν μετά την επίτευξη του τέρματος να υπάρξει η αποθέωση. Η ισπανική «AS» γράφει ότι είναι ένα γκολ που πρόκειται να δουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, κάτι που δεν μοιάζει μακριά από την αλήθεια, αφού ο όρος «Wu Lei goal» βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων του Twitter της Κίνας του «Weibo». Ακόμη και συμπατριώτες του που βρίσκονταν στο «Cornella - El Prat», για να παρακολουθήσουν τους «μπλαουγκράνα», πανηγύρισαν το γκολ αυτό. 

Ο Γου Λέι δεν περίμενε τη χθεσινή (4/1) μέρα να γίνει star στην πατρίδα, αφού ήδη είναι ένας τέτοιος.  Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον μιλάμε για τον μοναδικό Κινέζο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα κορυφαία πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η μετακίνησή του στην Ευρώπη και την Εσπανιόλ ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από την Σαγκάη SIPG, όπου ήδη είχε «σπάσει» πολλά ρεκόρ. Ο Γου Λέι είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο κινέζικο πρωτάθλημα, αφού έκανε ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 14 ετών και 287 ημερών! Χρειάστηκε να περιμένει δύο χρόνια, ώστε να κατακτήσει ακόμη μία... κορυφή, αφού έγινε ο νεότερος σκόρερ της Super League όντας 16 ετών και 289 ημερών. Το 2018 χρίσθηκε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος βρίσκοντας δίχτυα 27 φορές, ενώ στη γενική κατάταξη των σκόρερ της Super League βρίσκεται 3ος με 102 γκολ σε 172 παιχνίδια. 

Ο Σέρχιο Αγουέρο, με τον όποιο είχε συνεργαστεί σε διαφημιστική καμπάνια, συνεχάρη τον Γου Λέι για τη  κατάκτηση του «Χρυσού Παπουτσιού» εκείνη τη χρονιά κοινοποιώντας φωτογραφία του Κινέζου επιθετικού, όταν ήταν ball-boy της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Στην εν λόγω φωτογραφία ο νεαρός Γου Λέι ποζάρει με τον στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και με τον Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο τέθηκαν αντιμέτωποι χθες (4/1) το βράδυ. Κάπως έτσι τα φέρνει η μοίρα, ώστε το μικρό παιδί που σου ζητάει φωτογραφία να σε «πληγώνει» λίγα χρόνια αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα