Γονατίζει η οικονομία

Ο πόλεμος του φυσικού αερίου θέτει την ΕΕ ενώπιον τρομακτικών διλημμάτων και προβλημάτων. Ο τομέας της οικονομίας οδηγείται προς χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με τον κίνδυνο να προκύψει ύφεση με αλυσιδωτές επιπτώσεις.

Οι επιπτώσεις αυτές πλήττουν και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, εκ των οποίων αρκετές, σε όλη την Ευρώπη, αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης. Ήδη στη Γερμανία η ανεργία αγγίζει το 7%. Κανείς δεν αποκλείει την ύφεση. Τονίζεται, δε, από κάποιους οικονομικούς αναλυτές ότι τόσο η Γερμανία όσο και οι ΗΠΑ

βρίσκονται σε ύφεση, αλλά δεν την αισθάνονται ακόμη! Από τη ρωσική τιμωρία και τις λανθασμένες αποφάσεις της ΕΕ δεν γλιτώνει ούτε η Κύπρος.

Στη νήσο της ευμάρειας, η φτώχια θερίζει πολλές οικογένειες. Ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, αλλά και ο πόλεμος συνέθεσαν ένα γκρίζο σκηνικό με αβέβαιο όχι το μακρινό μέλλον, αλλά το αύριο.

Το ράλι των αυξήσεων σε βασικά αγαθά συνεχίζεται, με τη χώρα μας να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των πιο ακριβών χωρών στην Ευρώπη και τους καταναλωτές να είναι σε απόγνωση από τις ξέφρενες ανατιμήσεις.

Πολλοί συμπολίτες μας, μάλιστα, στρέφονται και πάλι για βοήθεια στα κοινωνικά παντοπωλεία για να εξασφαλίσουν ένα πακέτο μακαρόνια ή ένα ζευγάρι παπούτσια, με την εικόνα που επικρατεί εκεί να χαρακτηρίζεται ως χειρότερη και από το 2013.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα