Γνώρισε τους πρόσφυγες - Πάρε θέση κατά του ρατσισμού

Η Ανίσια Μωχάμετ και ο Ανδρέας Μισιάρα είναι δύο νέοι, παιδιά προσφύγων που μεγαλώνουν στην Κύπρο. Ο Ανδρέας είναι φοιτητής φυσικής αγωγής και αθλητής στίβου. H Ανίσια είναι μαθήτρια στην Φανερωμένη και ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της.

Κατάγονται και οι δύο από τις χώρες της Αφρικής. Η ομάδα “Aware” τους συναντά και προσπαθεί να μεταφέρει τις εμπειρίες και τα βιώματά τους στην κυπριακή κοινωνία. Πώς σχεδιάζουν το μέλλον τους, τι δυσκολίες και εμπόδια συναντούν.

Τα σχολεία

μας υποδέχονται δεκάδες σπουδαστές που προέρχονται από άλλες χώρες. Η ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα, προσφέρει στους πρόσφυγες και τους μετανάστες τη δυνατότητα να μάθουν την γλώσσα, την κοινωνία και τον τρόπο ζωής μας, με σεβασμό στη διαφορετικότητά τους.

Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι βρίσκουν τον τρόπο να αναπτύξουν φιλίες και να δείξουν τα χαρίσματά τους, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα και την ξενοφοβία.

Ο Ανδρέας θέλει να ξεχωρίσει στον στίβο και τις αθλητικές επιστήμες. Η Ανίσια αισθάνεται υπερήφανη που το σχολείο της εμπιστεύτηκε τη σημαία σε μια εθνική γιορτή της Κύπρου. Θέλουν με την αξία τους να κερδίσουν τη θέση τους στην κυπριακή κοινωνία, ως πολίτες της νέας πατρίδας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα