Γνωριμία με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές της Κύπρου την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας (The English School) με την ευγενική χορηγία της Lidl Cyprus.

Εκείνη την ημέρα μαθητές Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου θα μπορούν να εξερευνήσουν τον θαυμαστό κόσμο της γνώσης παρακολουθώντας ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα του CTY Greece.

Το CTY του διεθνούς φήμης πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με στόχο να αναδείξει χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες τους. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 9.000 μαθητές από 120 χώρες συμμετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY, τα οποία πραγματοποιούνται σε 24 camps στις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ, και επιπλέον, 13.000 μαθητές παίρνουν μέρος σε on line μαθήματα.

Μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του πανεπιστημίου Johns Hopkins με το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το CTY Greece ξεκίνησε το 2013 τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Το Κέντρο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Το CTY Greece προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Τα προγράμματα που παρέχει είναι: διαδικτυακά (on line), μονοήμερα ή Σαββατοκύριακου και θερινά.

Από το 2013 έως το 2015 περισσότεροι από 3.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου σε 14 πόλεις και δίνουν πρόσβαση στα προγράμματα του Κέντρου. Μόνο κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2014- 2015, 500 μαθητές παρακολούθησαν μονοήμερα και διήμερα προγράμματα, 150 μαθητές τα διαδικτυακά μαθήματα και 183 μαθητές τα θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Το CTY Greece στην Κύπρο

Εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου τον Φεβρουάριο του 2015 στη Λευκωσία

Το CTY Greece προσφέρει υποτροφίες για τα θερινά του προγράμματα, ενώ από φέτος και με την ευγενική χορηγία της Lidl Cyprus το Κέντρο επεκτείνεται δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές δεξιότητες που διαμένουν στην Κύπρου να συμμετάσχουν στα προγράμματά του. Οι εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου θα διεξαχθούν στη Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2016. (Για την έναρξη των εγγραφών θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση).

Στην εκδήλωση γνωριμίας με το CTY η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας στις 6 Δεκεμβρίου 2015, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους παρακολουθώντας ένα από τα παρακάτω προσφερόμενα μαθήματα: Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού μπορούν να επιλέξουν ένα από τα μαθήματα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» και «Επιστήμη και Μηχανική» (στα ελληνικά), ενώ οι μαθητές από Α΄ έως Γ’ Γυμνασίου ένα από τα μαθήματα «Introduction to Philosophy», «Probability &Game Theory», «Cryptology», «CSI@CTY» και «Genetics» (στα αγγλικά).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους μαθητές και η συμμετοχή δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη σελίδα: www.anatolia.edu.gr/ctyevent

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων (10:30) θα ακολουθήσει ενημερωτική παρουσίαση του Κέντρου κατά την οποία θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του CTY Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398 253, 2310 332 625, www.cty-greece.

Keywords
Τυχαία Θέματα