Γ.Λιλλήκας: Απαίτηση των πολιτών ο συνασπισμός δυνάμεων

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών για την πολιτική που ακολουθεί τόσο στο Κυπριακό όσο και στην Οικονομία.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Γιώργος Λιλλήκας υπογραμμίζει την ανάγκη συνεννόησης δυνάμεων με συγκλίνουσες θέσεις στο Κυπριακό και απαντά στις επικρίσεις που δέχεται για διάσπαση του ενδιάμεσου χώρο

Ως απαίτηση της κοινωνίας χαρακτηρίζει ο Γιώργος Λιλλήκας τη δημιουργία ενός συνασπισμού δυνάμεων που εκφράζουν συγκλίνουσες θέσεις στο Κυπριακό.

Την ίδια στιγμή, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Προέδρου της ΕΔΕΚ

Μαρίνου Σιζόπουλου ότι δεν μπορούν να ζητούν τη συνένωση του – όπως επικράτησε να λέγεται- ενδιάμεσου χώρου όσοι με τις πράξεις τους οδήγησαν στην διάσπασή του, ο Γιώργος Λιλλήκας απάντησε, πως δεν έχει διασπάσει κανένα χώρο.

"Είναι απαίτηση των πολιτών να γίνει αυτός ο συνασπισμός και συνάδει και με τις διακηρύξεις όλων των πολιτικών ηγεσιών ότι θέτουν το καλό του τόπου πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμπεριφορές και συμφέροντα. αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε" επεσήμανε. "Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα και είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε διασπάσει κανένα χώρο. Εμείς, ως συμμαχία πολιτών αποτελούμε ένα νέο κίνημα ανατρεπτικό που έχει συσταθεί και δημιουργηθεί από την ίδια την κοινωνία. Ήταν η συνέχεια εκείνου του Κινήματος που ξεκίνησε αυτόβουλα παραμονές των προεδρικών εκλογών και οδήγησε σε εκείνο το 25%", πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης απαισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και παρατήρησε ότι από την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου διαπιστώνει, πως δεν είμαστε κοντά σε δημοψηφίσματα.

Ενδεχόμενη κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας θ’ αφήσει τον κυπριακό Ελληνισμό όμηρο της Τουρκίας, είπε. Σε περίπτωση κατάρρευσης του νέου Συνεταιριστικού κράτους θα βρεθούμε στη θέση που βρίσκονται σήμερα οι Τ/κ, δηλαδή ν’ αναζητούμε αναγνώριση.

Άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ανέφερε ότι πιθανή ιδιωτικοποίηση της CYTA ισοδυναμεί με ξεπούλημα του Οργανισμού.

"Ζοφερή είναι η εικόνα και στην οικονομία. Λίγους μήνες πριν λήξει το κυπριακό πρόγραμμα και το Μνημόνιο, ο μόνος στην Κύπρο που δηλώνει ευτυχής είναι ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επιμένει να βλέπει αριθμούς, αλλά όχι τους ανθρώπους", δήλωσε.

Ερωτηθείς για τους ψιθύρους που τον φέρουν να υποκινεί την αντιπαράθεση ανάμεσα στη Θύρα 9 και το ΑΚΕΛ, είπε ότι κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να πολιτικοποιούν το ποδόσφαιρο.

"Έχω ακούσει πολλά παραμύθια. Το τελευταίο παραμύθι που θ’ ακούσω είναι ότι ευθύνομαι και για την ανομβρία που παρουσιάζει ο φετινός μας χειμώνας", είπε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών επέκρινε έντονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι έχει συγκρουστεί με όλους τους ανεξάρτητους αξιωματούχους που ο ίδιος διόρισε, γεγονός, που, όπως είπε, οδηγεί στην υπόσκαψη του κύρους των θεσμών.

Περαιτέρω, είπε ότι όσοι ευθύνονται για τη δεινή θέση στην οποία περιήλθε ο τόπος θα πρέπει να τιμωρηθούν και εξέφρασε πλήρη στήριξη στη Γενική Εισαγγελία, που, όπως είπε, έδωσε απτά δείγματα γραφής για την αποφασιστικότητά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα