Γκραν γκινιόλ με νικητή τον Παφιακό στο «Θεμιστόκλειο»

Κέρδισε την Ανόρθωση 2-3 – Στον άλλο αγώνα η Αναγέννηση κέρδισε 3-0 τον Εθνικό Λατσιών


Νικητής του ντέρμπι της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών στην πετοσφαίριση ήταν ο Παφιακός που σε ένα συγκλονιστικό αγώνα με δραματική εξέλιξη κέρδισε μέσα στο «Θεμιστόκλειο» Αθλητικό Κέντρο την Ανόρθωση με 2-3.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας η Αναγέννηση Δερύνειας κέρδισε τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών με 3-0 πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

Ανόρθωσις

– Παφιακός 2-3 (28-26, 27-29,20-25,25-20,15-17)
Μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα με πολλή ένταση που δυστυχώς ελάχιστοι ήταν οι θεατές που το παρακολούθησαν ο Παφιακός κέρδισε στο «Θεμιστόκλειο» Αθλητικό Κέντρο την Ανόρθωση με 2-3 και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση. Αντίθετα, η ήττα αυτή ήταν η τέταρτη για την Ανόρθωση στον πρώτο γύρο.

Στο πρώτο σετ ο αγώνας ήταν ισοδύναμος, ωστόσο ο Παφιακός στο μεγαλύτερο διάστημα είχε την πρωτοπορία μέχρι και με τρεις πόντους. Ωστόσο, η Ανόρθωσις ανέκαμψε και αφού έβγαλε κάποιες δύσκολες άμυνες με αιχμή τον Τσιάρτσκι κατάφερε να γυρίσει τα δεδομένα και να πάρει το σετ με 28-26 προηγούμενη με 1-0.

Η εικόνα στο δεύτερο σετ αντιστράφηκε αφού η Ανόρθωσις είχε το πάνω χέρι και προηγείτο με βραχεία κεφαλή (8-6, 16-15, 21-19) με κορυφαίο τον Τσιάρτσκι. Ο Παφιακός όμως με φοβερό μπλοκ του Μασιέλ ισοφάρισε σε 21-21, ενώ με άσσο του Μπατίστα προηγήθηκε 22 -23. Η Ανόρθωσις αντέδρασε και είχε τέσσερα σετ-μπολ για να τελειώσει το σετ. Τα χαμένα σέρβις όμως (Τσιάρτσκι, Κολάς), επέτρεψαν στην ομάδα της Πάφου να πάρει το σετ με 27-29 και να ισοφαρίσει σε 1-1 με άσσο του Μπουρκόφσκι. Κύριο χαρακτηριστικό τoυ σετ τα πολλά χαμένα σέρβις.

Στο τρίτο σετ το παιχνίδι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς αφού καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει αρχικά. Οι Αμμοχωστιανοί κατάφεραν κυρίως με μπλοκ του Κολά να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα δυο πόντων 14-12, αλλά ο Παφιακός ανέβηκε και προηγήθηκε με 15-20 με κορυφαίο τον Μπουρκόφσκι. Τελικά, ο Παφιακός κατάφερε να κερδίσει με 20-25 και να γυρίσει το παιχνίδι προηγούμενος 1-2.

Στο τέταρτο σετ ο προπονητής της Ανόρθωσης Μάριος Κοντός άφησε στον πάγκο τους Τσιάρτσκι (λόγω τραυματισμού) και Δημητρίου. Ο Παφιακός το εκμεταλλεύτηκε και προηγείτο με διαφορά δυο πόντων (3-6 και 8-10 και 12-14) με αιχμή τον Μπουρκόφσκι. Ωστόσο, ένας άσσος του Κολά και ένα λάθος έδωσαν στην Ανόρθωση το προβάδισμα με 16-14. Το σετ όμως έκρυβε και άλλες συγκινήσεις με τον Παφιακό να ανακάμπτει και να ισοφαρίζει, αλλά η Ανόρθωσις έφερε το παιχνίδι στους τρεις πόντους υπέρ της 22-19 για να κερδίσει μετά από πραγματική μάχη (ο διαιτητής Α. Δανιήλ έδειξε δυο κόκκινες) με 25-20 να ισοφαρίσει σε 2-2 και να οδηγήσει το σετ σε τάι – μπρέικ μετά από εννιά χρόνια σε αγώνα Ανορθώσεως – Παφιακού).Σε αυτό το σετ παρατηρήθηκαν μικρά σερί από τις δυο ομάδες.

Στο τάι – μπρέικ οι δυο ομάδες έκτιζαν μικρά σερί. Ο Παφιακός πήρε προβάδισμα τριών πόντων 3-6, και 6-8 όταν οι δυο ομάδες άλλαξαν γήπεδο. Η Ανόρθωσις κατάφερε όμως με σερί 3-0 να προηγηθεί 9-8. Το ντέρμπι συνεχίστηκε αφού οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 14 -14 και η νίκη άλλαζε συνεχώς χέρια με τον Παφιακό τελικά να κερδίζει με 15-17 και τον αγώνα με 2-3.

Ανόρθωσις (Μαρ. Κοντός): Δημητρίου, Μιχαίλοβιτς, Κολάς, Γ. Χρυσοστόμου, Γκιουλέ, Τσιάρτσκι, Πλατρίτης (Λίμπερο), Αλλαγές: Στουγκάρεβιτς, Γ. Κοντός

Παφιακός (Σπ. Πρωτοψάλτης): Κωνσταντινίδης, Μπουρκόφσκι, Οικονομίδης, Μπατίστα, Ανδρέου, Μασιέλ, Παπαχριστοδούλου (Λίμπερο)

Keywords
Τυχαία Θέματα