Γκάζια ΠτΔ στον ΔΗ.ΣΥ για την εικόνα της Κυβέρνησης

Χαλινάρι στις μονομερείς ενέργειες επιμέρους βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και θεσμοθέτηση διαδικασίας καθημερινού συντονισμού, με παράλληλη σύσταση επιτροπής που θα επωμιστεί την παρακολούθηση εφαρμογής του νέου πλάνου “απαίτησε” από τον ΔΗ.ΣΥ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως αποκάλυψε ο πολιτικός συντάκτης του Σίγμα, Χρίστος Χαραλάμπους, οι σχέσεις Προεδρικού - Πινδάρου τέθηκαν στο μικροσκόπιο, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που παραχώρησε στο Μέγαρο ο Νίκος Αναστασιάδης,

παρόντων όλων των βουλευτών του ΔΗ.ΣΥ και όλων των Υπουργών της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη του Σίγμα, ο επικεφαλής της Κυβέρνησης φέρεται να είπε στους παρευρισκόμενους ότι μετά και τον τελευταίο ανασχηματισμό δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια λάθους, υπογραμμίζοντας - κάτι το οποίο παραδέχθηκαν και τα κομματικά στελέχη - ότι Κυβέρνηση και ΔΗ.ΣΥ είναι στο ίδιο αμάξι και δεν μπορούν να διαχωριστούν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται, μάλιστα, να εξέφρασε “παράπονο” ότι λόγω ελλειμματικής επικοινωνιακής πολιτικής ανάδειξης των κυβερνητικών έργων Προεδρικό και ΔΗ.ΣΥ βρίσκονται πάντα σε φάση άμυνας, αφήνοντας το ΑΚΕΛ να “καθορίζει” την ατζέντα των πολιτικών συζητήσεων.

Στο σημείο τούτο υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες του Χρίστου Χαραλάμπους, επίκληση του χθεσινού παραδείγματος της επιτυχούς έκδοσης 10ετών και 20ετών ομολόγων άντλησης 1.7 δις ευρώ από το κράτος. Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μιλά για τεράστια επιτυχία και να διερωτάται πόσο αυτό προβλήθηκε και πόσο απασχόλησε τις πολιτικές συζητήσεις. “Ο ΔΗ.ΣΥ εξέδωσε μία ανακοίνωση και το άφησε μέχρι εκεί”, φέρεται να υπέδειξε δηκτικά.

Αυστηρή διαδικασία

Στο πλαίσιο της συζήτησης, που δεν άγγιξε άλλα θέματα, αποφασίστηκε ότι:

• Κανένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δεν θα καταθέτει πρόταση νόμου πριν να την συζητήσει και να την συμφωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό

• Η Κυβέρνηση δεν θα καταθέτει στην Βουλή νομοσχέδια, χωρίς να είναι εκ των προτέρων ενήμερο το κόμμα, από το οποίο θα αναμένει την πλήρη στήριξη.

• Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΣΥ θα ανοίξουν διάυλο συνεννόησης για κοινή επικοινωνιακή διαχείριση των ιεμάτων.

Υπουργοί και βουλευτές θα “κατέβουν” στην βάση των πολιτών για να καταγράψουν προβλήματα, θέσεις και εισηγήσεις, αφήνοντας την “πολιτική του γραφείου.”

• Το Κυβερνών κόμμα θα αναλάβει να παρουσιάζει καλύτερα, πιο έντονα και με καλύτερη πειθώ το κυβερνητικό έργο που περνά…ανεκμετάλλευτο!

• Θα συσταθεί επιτροπή παρακολούθησης της διαδικασίας συντονισμού Προεδρικού - ΔΗ.ΣΥ με το βάρος εκ μέρους της Πινδάρου να πέφτει στους ώμους του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Νίκου Τορναρίτη.

• Στον “πρωινό καφέ” του Προεδρικού θα συμμετέχουν ανά περίσταση εκτός των Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ, τόσο οι αντιπρόεδροι όσο και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα